Légy környezettudatos! - III. Öko Majális

Képgaléria megtekintése2015.05.11. - 00:10 | Nagy Zoltán

Légy környezettudatos! - III. Öko Majális

Szombathelyen harmadszor rendezett Öko majálist a Nyugat Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány május kilencedikén, a 11-es Huszár úti laktanya területén.

A helyszín láthatóan jól bevált, hiszen hatalmas terület áll rendelkezésre a bemutató standok felépítésére, kényelmesen elfér a fedett színpad a kísérő programok számára, és a sátor a büfének és az érdeklődőknek. Az ünnepélyes megnyitó után, itt került sor a "Madarak és Fák Napja" városi környezetvédelmi vetélkedő, és a "Zöld Béka" környezetvédelmi pályázat eredményhirdetésére.

Közben egész délelőtt zajlottak a látványos bemutatók kipróbálható környezetbarát eszközökkel, mobil laborral, tűzoltó, és katasztrófavédelmi járművekkel. Voltak környezetvédelmi, bűnmegelőzési tesztek, totók, szelektív hulladékgyűjtési verseny, arcfestés, aszfaltrajz, és még rengeteg érdekes újdonság is került elő ez alkalomból. 

A délután jobbára már a kulturális programoké volt, ahol volt lufibohóc, Nagy Jonatán bűvészműsora, a Lorigo TSE táncbemutatója, filmvetítés, Tavaszi Szél citerazenekar előadása. Végül Nagy Dani zenés műsora zárta a szombati eseményeket.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás