Közösen készülnek Szent Márton születésének 1700. évfordulójára

2015.05.18. - 17:10 | vaskarika.hu

Közösen készülnek Szent Márton születésének 1700. évfordulójára

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületével. Az erről szóló dokumentumot ma délután dr. Puskás Tivadar polgármester és Fodor István tankerületi igazgató írta alá a Városházán.

Dr. Puskás Tivadar elmondta: Szent Márton tiszteletére rendezendő jubileumi ünnepségsorozatra történő felkészülés jegyében az önkormányzat egyik feladata, hogy megszólítsa a város valamennyi általános és középiskolás tanulóját.  Az együttműködés lehetőséget ad arra, hogy a Tankerület fenntartásában lévő iskolák pedagógiai programjába beépüljön Szent Márton szellemi és kulturális hagyatékának ápolása, illetve a pedagógusokat a témához kapcsolódó szakmai programokon való részvételre ösztönözze.

Az együttműködési megállapodásban az önkormányzat és a tankerület vállalta, hogy folyamatosan egyeztetik a 2015-ben megvalósuló programokat és a 2016-os Szent Márton évi ünnepségsorozat előkészületeit, feladatait és azok végrehajtását.

Az együttműködés keretében a Tankerület vállalta, hogy a fenntartásába tartozó iskolák pedagógiai programjaiban, munkaterveiben Szent Márton életéről és valláserkölcsi tanúságtételéről szóló tematikus tananyagok integrálódnak a helytörténeti, a vallás-és erkölcstani tantárgyak tematikáiba.

A megállapodás tartalmazza rendhagyó osztályfőnöki órák, iskolai tematikus napok és tanulmányi látogatások rendezését és szervezését. A diákok számára, osztrák és szlovén két tannyelvű partnerintézmények bevonásával Szent Márton vetélkedősorozatot szerveznek. Tankerület vállalta, hogy - az önkormányzat Szent Márton Programirodája által szervezett - Szent Márton életútját bemutató szakmai programokon való részvételre motiválja a tanárokat.

Új hozzászólás