Rum-Kastély EGYMI gyermekeinek kiállítása a Premontrei Gimnáziumban

Képgaléria megtekintése2015.05.29. - 22:00 | Oláh Zsófia - Fotók: Premontrei Gimnázium

Rum-Kastély EGYMI gyermekeinek kiállítása a Premontrei Gimnáziumban

A 60 éves "Rum -Kastély a Premontrei Gimnázium második emeleti galériájában kiállított gyermekmunkákkal tiszteleg az újraindulás 20 éves jubileumát ünneplő iskola előtt!

Évtizedek óta, Vas megye egyetlen bentlakásos intézménye a Rumi-Kastély EGYMI, amely középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek nevelésével - oktatásával foglalkozik. Mára változott a profilja, mert az előbb említett tanulókon kívül autista, tanulásban akadályozott, halmozott fogyatékos tanulók képzését is felvállalja. Nagy előnye az iskolának, hogy lehetőséget ad diákotthoni elhelyezésre, ezzel is segítve a szülőkre háruló terheket. Ettől függetlenül, amennyiben igény van rá, a napi bejárás is járható út. Ezt a lehetőséget főleg azok választják, akiknek életvitele ezt lehetővé teszi.

Az iskolában mindig kiemelkedő helyen szerepelt a humánum, elfogadás, türelem, segítőkészség, illetve a nagyfokú tolerancia. A mai napig prioritást élvez a képzésben a gyermekekkel foglalkozó nevelők, oktatók magas szintű szakképzettsége. Naponta sokoldalú fejlesztést kapnak a gyerekek, hogy fejlődésük, fejlesztésük a lehető legoptimálisabb legyen.

Ennek gyakorlati megerősítéseként, munkaközösségünk 2007 őszén indított egy projektet "Találkozások"- néven. A projekt célja a fogyatékosokkal szemben egy pozitív attitűd kialakítása, az integráció, elfogadás megerősítése. A projekt keretein belül több középiskolába jutott el, illetve erősödött ez szemlélet. A projekt része, hogy a tanulóink munkáiból kiállítást készítünk az iskolában, majd, ha igény van rá, rendhagyó osztályfőnöki óra keretein belül lehetősége nyílik a diákoknak egy kötetlen beszélgetésre a gyógypedagógusokkal, amely során feltehetik kérdéseiket a fogyatékosokkal kapcsolatban, illetve több információt szerezhetnek róluk, és rólunk, pedagógusokról, gondozókról.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás