Városi Gyermeknapi Forgatag a Történelmi Témaparkban

Képgaléria megtekintése2015.06.01. - 00:10 | vaskarika.hu - Fotók: Nagy Zoltán

Városi Gyermeknapi Forgatag a Történelmi Témaparkban

Május 31-én hagyományosan a Történelmi Témapark volt a helyszíne a gyermeknapi programoknak. Az idei AGORA Gyermek Művészeti Fesztivál szereplőinek műsora után Vitéz László kalandjaival szórakoztatott a Mesebolt Bábszínház, gyerekslágereket adott elő a Kakaó Zenekar, interaktív játszóprogram segítségével nyitotta ki a világot a kis kalandorok számára a Hetedhétország vándorai játszóház. A késő délutáni órákban a színpadot az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat zenészei, énekesei vették birtokba; fellépett Biga, Fekete Dávid és ByAlex, de zenélt a Hollywoodoo és az Esti Kornél együttes is.

Május utolsó vasárnapját hivatalosan is a gyermeknapként ünneplik a világ számos szegletében. Május 31-én színpadi előadások, koncertek, játszóprogramok és egyéb különleges programelemek várták a Történelmi Témaparkban az apróságokat, a nagyobbacskákat és a tinédzsereket, ahogy a gyermeklelkű, játékos szülőket-nagyszülőket is.

A legkisebbeknek kínált izgalmas felfedeznivalókat a Bóbita játszószőnyeg, árnyas-csendes pihenőzugot ígért a babasátor, az állatok megismerésére pedig a Fekete István Állatvédő Egyesület állatsimogatója hívta őket.

A nagyobb gyerkőcök sem maradtak tennivaló nélkül a színpadi programok között: a „rettenthetetleneket" Toma és csapata csábította interaktív játékba, az „ügyeskezűeket" a Szombathelyimami csapata hívta gyermekfoglalkoztatójába.

Az ókori ügyességi, az asztali, logikai és a népi fajátékok kipróbálása után rendőrségi bemutatón pillanthattak be e titokzatos és izgalmas foglalkozás rejtelmeibe a kíváncsi lurkók. A környezettudatosság erősítésére idén különleges kézműves program várta az érdeklődőket az újrahasznosítás jegyében: volt papírmerítés, illetve különböző tárgyak készültek flakonból, gombból.

Az ezerszínű program megkoronázásaként este világító lámpásokat engedtek a magasba a résztvevők az ország sok-sok pontján egy időben.

Kapcsolódó írásunk és további fotók a fellépőkről: 

Világító lufik az eltűnt gyerekekért - Ezer Lámpás Éjszakája 2015

2015.06.01. - 01:00 | Dart

Világító lufik az eltűnt gyerekekért - Ezer Lámpás Éjszakája 2015

Magyarországon idén május 31-én tartották meg az Ezer Lámpás Éjszakáját. A kampány 2015-ben 58 előadóval, 11 városba jutott el, köztük Szombathelyre is, ahol fellépett Heinz Gábor "Biga", a Hollywoodoo, az Esti Kornél, Fekete Dávid, valamint ByeAlex és zenekara. Fél tízkor pedig az összes helyszínen egyidőben világító léggömböket engedtek az ég felé, ezzel mutatva utat az "éjszakába" azoknak, akik távol kerültek otthonuktól.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás