Évadzáró gálahangversenyt adtak a zeneművészetisek a Don Boscóban

Képgaléria megtekintése2015.06.05. - 12:00 | Büki László 'Harlequin'

Évadzáró gálahangversenyt adtak a zeneművészetisek a Don Boscóban

A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola zeneművészeti tagozata ének- és zenekarának évadzáró gálahangversenyére került sor 2015. június 4-én, csütörtökön a szombathelyi Don Bosco Művelődési Házban. Vezényelt Kalló Zsolt és Paulik Ákos.

A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola zeneművészeti tagozata fennállásának 40. évfordulóját ünnepli az idén. Rendkívül gazdag program van mögöttük, amik közül a legkiemelkedőbbek a Don Bosco Művelődési Házban márciusban tartott barokk operabemutató, valamint az áprilisi Gálahangverseny. Utóbbit a Savaria Szimfonikus Zenekarral karöltve a Bartók Teremben rendezték. 

Az iskolaév zárásaként a tagozat "klasszikus" együttesei adtak számot éves munkájukról egy koncert keretében. A szakközépiskola zenekara 2012-ben az Oktatási Hivatal által a művészeti szakközépiskolák részére szervezett országos zenekari versenyen 1. helyezést ért el. Az idei országos versenyen nem vehetett részt az iskola, mivel az influenzajárvány megtizedelte a zenekart. Így "bennük maradt a műsor", amit június 4-én mutattak be nagyobb nyilvánosság előtt.

A koncerten elhangzott művek:

Michael Haydn kantáta-bevezetőzenéje;
Wolfgang Amadeus Mozart: D-dúr Divertimento-ja;
Georg Muffat: Dulce somnium (Édes álom) c. concerto grosso-ja;
Antonio Vivaldi népszerű Gloria-jának néhány csodálatos tétele. 

Vezényelt: Kalló Zsolt és Paulik Ákos. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás