Ajkak nem maradtak szárazon - Orbán-napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

Képgaléria megtekintése2015.06.05. - 08:30 | Kóbor Károly - Fotók: Horváth Zoltán

Ajkak nem maradtak szárazon - Orbán-napi gyepűtiprás a csepregi szőlőhegyen

Május 30-án, szombaton tartották a borosgazdák egyik legfontosabb tavaszi ünnepét, az Orbán-napi gyepűtiprást. A csepregi szőlőhegyen jártunk!

"Ráhangolódásként" először a XXXII. Csepregi Borverseny korábban megrendezett eseményén megszerzett díjakat adták át a jeles ünnepen az Orbán- szobornál. A díjakat, ajándékokat Vlasich Krisztián polgármester, Tóth Kálmán hegybíró, Németh Árpád hegybíró helyettes és Horváth-Kampel Edina, a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesületének vezetője adta át.

Finta József plébános hegy- és borszentelőt tartott, amit a hegybírói beszámoló követett, majd Vlasich Krisztián mondott beszédet az ünnep alkalmából. A Nyugdíjas Klub Énekkarának pár tagja szolgáltatta a műsort a ceremóniához.

A nap fénypontja a gyepűtiprás volt, amit az Orbán-kereszttől a Ruzsa-hegyig útba eső pincék látogatásával meg is jártak a tiprók. A gazdák jóféle saját készítésű sütikkel, házi kolbásszal, finomabbnál-finomabb sajtokkal álltak készenlétben, hogy a pincék vörös- és fehérborkészletét végigkóstolhassa a betérő vendégsereg.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás