A Bolyki Brothers koncertjével megnyílt a 10. Lamantin Jazz Fesztivál

2009.06.21. - 22:30 | vaskarika.hu

A Bolyki Brothers koncertjével megnyílt a 10. Lamantin Jazz Fesztivál

Jó hangulatú tábornyitóval, teltházas Bolyki-koncerttel nyílt meg a X. Lamantin Jazz Fesztivál és a VII. Improvizációs Tábor.

Vasárnap 11-kor 130 diák és a tábor tanári karának részvételével ünnepélyes tábornyitót tartottak a Zeneiskola nagytermében. Dr. Tímár Péter, a tábort szervező Improvizatív Zeneműhely Egyesület elnöke megnyitójában hangsúlyozta, hogy a szponzorok áldozatvállalásán túl a mentőövet a város dobta a szervezőknek azzal, hogy a gazdasági válság miatt elmaradó támogatási forrásokat pótolta. Elmondta, hogy hetedik alkalommal megrendezett tábor már messze földön híres, diákjai az ország egész területéről, sőt az országhatárról túlról is érkeznek.

A Márkus Tibor vezette tanári kar jórészt a Zeneakadémia Jazz Tanszakának oktatóiból verbuválódik évről-évre. Többségük, mint ahogy a diákok többsége is visszatérő vendége a rendszerint június végén zajló jazz eseménynek. A vendéglátó fél, Szombathely város nevében Sági József, a Kulturális Bizottság elnöke köszöntötte az ifjú zenészeket és mestereiket. Beszédében kiemelte, hogy Szombathely számára nemcsak öröm az, hogy az ország egyetlen improvizációs tábora ide vonzza a fiatal, tehetséges jazz zenészeket, hanem befektetés is, hiszen bíznak abban, hogy elviszik jó hírét a vasi megyeszékhelynek és vendégszerető lakóinak.


A Lamantin eseménysorozat este az Evangélikus templomban folytatódott, ahol a Bolyki testvérek (György, András, László és Balázs) adtak kirobbanó sikerű, vidám hangulatú koncertet. Az együttes tagjai több mint húsz éve dolgoznak együtt, és mára a komolyzene, a pop, valamint a jazzvilág is számon tartja, és értékeli munkájukat. Az együttes tagjai képzett zenészek. Brácsa, cselló és klarinét szakon végeztek, és aktív résztvevői a nemzetközi komolyzenei életnek is. A Bolyki Brothers produkciója hangszeres kíséret nélküli, úgynevezett a capella show. Az előadásban pop, jazz, gospel, és saját szerzeményű darabok szólaltak meg sok humorral, angolul és magyarul. Különleges hangzásélményt nyújtott a basszus és ütő hangszerek megszólaltatása emberi hangon. A teltházas koncerttel kezdetét vette a 10. jubileumi Lamantin Jazz Fesztivál.

A fesztivál részletes programja itt olvasható!


Új hozzászólás