V. Birkás Pálinka Fesztivál részletes programja (júl. 11.)

2015.06.30. - 00:30 | vaskarika.hu

V. Birkás Pálinka Fesztivál részletes programja (júl. 11.)

Helyszín: Győrvár

Dátum: 2015.07.11.

Július 11-én ötödször rendezik meg a Birkás Pálinka Fesztivált Győrváron. A 74-es út melletti esemény ezen a napon valószínűleg a megye leglátogatottabb rendezvénye lesz, amin fellép az R-Go, az Irigy Hónaljmirigy, a Belmondó és a Karak zenekar is.

Az 5. éve megrendezésre kerülő Pálinka Fesztivál nevéhez híven a Pálinka, mint Hungarikum népszerűsítéséről, a kulturált fogyasztásról, valamint különleges, és prémium minőségi termékek és kézműves élelmiszerek széles választékának megismertetéséről szól, mely a térség és régió kiemelkedő gasztronómiai rendezvénye.

A program 2015. július 11-én 12 órakor veszi kezdetét a helyi termékek pavilonjainak megnyitásával, kóstolási és vásárlási lehetőséggel.

Az élelmiszer előállítók révén belekóstolhatnak a Vasi Hegyhát valamint a Göcsej ízeibe. A helyi ízek sokoldalúságát ismerhetik meg a fogyasztók, hisz a termőtáj jellegéből adódó íz és aroma utánozhatatlanul megjelenik minden helyi termékben. A termelők között egyéb kézművesek is bemutatkoznak, akik termékeik révén helyi motívumokkal ismertetik meg az idelátogatót.

A Nosztalgia percek keretében felelevenednek az elmúlt években zajlott Birkás Pálinka Fesztivál pillanatai, melyet minden korosztály szívesen fogad, hiszen a képek felidézik az elmúlt 4 év vásári forgatagát.

Délután az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatja a közönséget, majd Oszvald Marika és Bálint Csaba Operett műsora következik. A hangulatról a Karak, a Belmondo, és az R-Go zenekar nagykoncertekkel gondoskodik. A közelgő éjszakában átveszik a fiatalok a főszerepet hiszen az Unikum együttes fergeteges bulijával zárul a rendezvény.

Az esemény színvonalát emeli a Magyar Pálinka Lovagrend és az Európai Borlovagrend felvonulása.

2010-től minden évben meghirdetésre került a Vas Megyei Nyílt Pálinka és Párlat Verseny.  Az V. Birkás Pálinka Fesztivál helyszínén szakmai nap keretében kerül kihirdetésre a versenyeredmények közül a versenyre kereskedelmi kategóriában induló nevezők eredményei.

A Fesztivál házigazdája, Birkás István személyes tapasztalatait is megosztja az érdeklődőkkel, hisz szakmai felkészültségét, tapasztalatát a pálinkafőzésben 25 eltöltött év alapozza meg.

A Birkás család az idei évben 3-as évfordulót ünnepel.

  • 25 éve kezdte Birkás István a pálinkafőzést
  • 10 éve van kereskedelmi forgalomban
  • 5 éves a Birkás Pálinka Fesztivál
Programok:

12:00 Fesztivál megnyitó
12:10 Béri Balogh Ádám Általános Iskola műsora
13:00 Az Orfeum Vándorszínpad Operett műsora
Fellépők: Oszvald Marika, Bálint Csaba
14:00 Irigy Hónaljmirigy
15:20 Fővédnöki köszöntő
15:30 Magyar Pálinka Lovagrend és az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának felvonulása
16:00 Pálinkaverseny eredményhírdetése
17:00 Karak
19:00 Belmondo
21:00 R-Go
23:00 Unikum


Új hozzászólás