Országos elismerés a Pedagógus Női Kar sárvári karnagyának

2015.07.03. - 10:00 | vaskarika.hu - Fotó: lathatatlansarvar.hu

Országos elismerés a Pedagógus Női Kar sárvári karnagyának

A sárvári Pedagógus Női kar tavaly ünnepelte fennállásának 45. születésnapját. Idén újabb öröm érte a csoportot, vezetőjük, Hallerné Horváth Márta díjat nyert a Pedagógus Kórusok Országos Találkozóján június 20-án. A Fasang-díjat Fasang Árpád szellemiségének megőrzéséért és a hagyományok ápolásáért kapta.

A sárvári Pedagógus Női Kar rendszeres résztvevője a Pedagógus Kórusok Országos Találkozójának, mely az idén 2015. június 20-án, Ajkán került megrendezésre. A 22 kórus 700 énekese délután négy helyszínen adott hangversenyt.  Sárvár kórusa a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontban színvonalas műsorral szerepelt, Händel, Bartók Béla, Bárdos Lajos és Kodály Zoltán egy-egy művét szólaltatták meg. Ezután a város központjában a találkozó összes kórusával közösen is énekeltek.


A minden évben más-más helyszínen tartott országos találkozók szép hagyománya, hogy itt adják át a Fasang Árpád zeneszerző, kórusvezető és zenepedagógusról elnevezett Fasang-díjat, melyet a Fasang Árpád Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma adományoz egy arra érdemes pedagóguskórus-vezetőnek. A díjra történő jelölésnél a legfontosabb szempont „néhai Fasang Árpád szellemiségének továbbvitele, illetve a pedagógus-kórusmozgalom értékeinek megőrzése, továbbfejlesztése, hagyományok ápolása..." Ezt a díjat idén kórusunk, a Pedagógus Női Kar vezetője, Hallerné Horváth Márta kapta, aki 1981-től irányítja énekkarunkat. A kitüntetést este az összes részt vevő kórus jelenlétében az ajkai Sportcsarnokban vehette át a karvezető Fasang Mártától és Fasang Zoltántól, majd karnagyunk egy népdalfeldolgozást vezényelt az összkarnak. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk erre az elismerésre, s főleg arra, hogy ennek mi is részesei lehetünk.

 

Új hozzászólás