Határidőre elkészül a Sportház? Bejártuk!

Képgaléria megtekintése2015.07.06. - 18:45 | Lutor Katalin

Határidőre elkészül a Sportház? Bejártuk!

Július 6-án Puskás Tivadarral, Szombathely város polgármesterével és Khaut Andással, a FÉSZ Építőipari Zrt. igazgatósági tagjával, valamint a sajtó képviselőivel jártuk be a fejlesztés alatt álló AGORA – Művelődési és Sportházat. A létesítmény a nyár végére újra kulturális központjává válhat Szombathelynek.

Puskás Tivadar, Szombathely város polgármestere szerint a kivitelezőknek sikerült megbirkózniuk a feladattal - ezt mi is alátámasztjuk, a Sportház szépen épül - lassan már láthatjuk is ennek végeredményét: egy épületet, ami a szemünknek kellemes, a szívünknek pedig hasznos. A létesítmény már 52 esztendős, alapkövét 1960-ban tették le, és rá három évre avatták fel a már kész épületet. A Sportház Szombathely emblematikus épületévé vált, a kultúra központja volt már korábban is.

Puskás Tivadar bízik abban, hogy a határidőt sikerül tartani és nyár végére elkészül az épület, és az 50. Savaria Táncverseny megnyitása már a Sportház friss falai között történhetnek. A megújult Művelődési és Sportház a város reményei szerint ismét a kulturális élet központja lehet, és mindenki javát szolgálja majd.


Khaut András, a FÉSZ Építőipari Zrt. igazgatósági tagja az átépítési folyamatok jelenlegi állásáról adott információkat. A tervező részéről is fontos volt a régi és új kontrasztjának megőrzése, ehhez hozzájárult az is, hogy a polgármester úr említette, kultikus építmény volt mindig ez a Sportház, nem szerettek volna egy teljesen új objektumot létrehozni. „Érezni, tapintani lehet a múltat." A cégek szellemisége is fontos ahhoz, hogy milyen házakat tudnak építeni, felújítani, a FÉSZ Építőipari Zrt. pedig még jól emlékezett arra a technológiára, ahogy ezt a létesítmény építették.

A falakban még építéskor belekerült kis üvegeket is találtak, melyeket az akkori építők egyszerűen befalaztak. A nagyteremben érdemes figyelni a színháztechnikára, beillesztettek egy süllyesztéket és figyeltek az akusztikára és a fényviszonyokra egyaránt. Modern vizesblokkokkal bővült az építmény, emellett új közösségi, foglalkoztató termeket is leválasztottak a projekttervnek megfelelően.

Sikerült összehozni a múltat és jelent - Khaut András optimista szavakkal zárta beszédét, hogy határidőre, a használatbavételi szerződés alapján augusztus 4-re elkészül az épület.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás