7. Magyar Földre baráti találkozó

Képgaléria megtekintése2015.07.07. - 02:00 | Vincze Márton - Fotók: Kiss Petra, Parádi Richárd, Vincze Márton

7. Magyar Földre baráti találkozó

2015-ben ismét megrendezésre került a Magyar Földre baráti találkozó, a Kunsági Majorban, Kerekegyháza közelében. A már szinte hagyományszerűen, évente megrendezett 5 napos elvonulást Bognár Andrea és Kőházy Ferenc "FankaDeli" 7. alkalommal hívták életre.

Az ötlet Fankadeli elmondása alapján onnét származik, hogy iskolás korában minden nyáron táborozott, ami nagyon fontos volt számára, rengeteget kapott ezektől az alkalmaktól. Mikor visszament volt iskolájába, szomorúan tapasztalta, hogy alig néhányan jelentkeznek táborokba. Ezért jött létre a mi kis elvonulásunk, találkozónk a Kecskemét környéki tanyavilágban.

Szerdán, az első napon már a mélyvízbe kerültek a résztvevők, Géczy Gábor, Magfalva, önellátást és lelki fejlődést megcélzó közösség létrehozójának jóvoltából. Esett szó földművelésről, szülő és gyermek viszonyáról, a mókuskerékből való kilépés fizikai és szellemi lehetőségeiről, majd egy székely mesemondó asszony, Csernik Szende szórakoztatta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Gábortól kapott energiákat az esti táncházban volt lehetőségünk hasznosítani, két pálinka közt.

Második nap Gyógynövényekről tanulhattunk érdekes dolgokat Polyák Pétertől, majd hamarosan megérkezett Varga B. Tamás, az esti koncert és jókedv aktuális felelőse. A dalolás előtt Papp Lajos szívsebész professzort hallgattuk bő egy órán keresztül magyarságról, nemzettudatról, a lelki változás fontosságáról és mikéntjéről, olyan szeretetteljes és odaadó hangnemben, amilyet manapság ritkán hallani. Az esti nyársaláshoz szükséges kenyeret Király Roland hordozható kemencéjében sütöttük. A Magyar Családellátó alapítója és elnöke az élelmiszeripar nem kevés hibájáról, minőségi élelmiszerekről tartott előadást miközben az érdeklődők gyúrták a Király búzalisztből készülő kenyeret. Naplementekor Tamás elkezdte dalolást, felcsendült sok saját dal, a Fankával közös Együtt, és pár feldolgozás is. Éjszaka a tábortűz mellett folytatódott a dalnok úr estje.

Péntek délelőtt kezdődtek a kézműves foglalkozások dobozok, karkötők és egyéb kis csodák készítésével, ugyanekkor megérkezett egy méretes lap is, melyre a résztvevők energiáinak mintegy szintéziseként rajzocskák kerültek. Este került sor Balla Attilával, a Nemzeti Bormaraton programigazgatójával a borkóstolóra, ezt követően pedig a Pit és FankaDeli koncertekre, melyeket a közönség végigénekelt, de az ordított talán jobb kifejezés. A dobhártya-kényeztetés végeztével Feri vezetésével tűzugrás kezdődött a medence közelében.

Szombat reggel a szervező úr útjára indította a szellemi akadálypályát, mely az előadásokkal karöltve mindenkinek megmutatta az elvonulás lényegét. Este került sor az alkotóestre chachachával, melyet Molnár Ditte és Rada Richard tanított be a vállalkozó szelleműeknek, folytatásként pedig többen is felléptek gitárral, reppel, énekkel hogy megcsillanthassák tehetségüket a társaság nagy része előtt. Amint lement az utolsó előadó is, kezdetét vette a reggelig tartó jelmezes retróbuli DJ Ferivel és DJ Csabival. A legkeményebbek másnap reggel jógáztak egyet Fábián Márti jógaoktató jóvoltából, bár volt aki pár ászana után felvett egy speciális fekvő pozíciót, és azt tartotta végig masszívan. Délben FankaDeli egy beszélgetéssel zárta az együttlétünket, útravaló gondolatokkal.

Nem volt időnk unatkozni ebben az 5 napban de aludni se nagyon. Fél 4 előtt egyik nap sem láttam a sátrat.. a fő programok mellet lehetőség volt íjászkodni, lovagolni, fürdőzni, Mede Ferenc csontkovács pedig - ha szépen néztünk - helyreroppantotta csontjainkat, ahogy azt kell. Minden reggel volt futás vagy aerobik. Voltak 20-25 fős kiscsoportos foglalkozások, melyekre aki beült, kaphatott egy éles tükröt a teremtéstől. De talán a legfontosabb, hogy olyan tapasztalásokban és beszélgetésekben lehetett része annak, aki eljött, amiből garantáltan épülhetett.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás