VeszprémFestEnd - Szombaton ér véget a 12. VeszprémFest

2015.07.17. - 12:00 | vaskarika.hu/MTI - Fotó: Internet

VeszprémFestEnd - Szombaton ér véget a 12. VeszprémFest

Új helyszínekkel is bővült az immár 12. esztendejébe lépett VeszprémFest, lehetővé téve, hogy látogatói számára az eddigieknél is szerteágazóbb, változatosabb zenei élményt kínáljon. A Nagyszínpad, a Rozé, Rizling és Jazz Napok, valamint a Kolostor mellett új színhelyként a FestGarden és a FestPresszó kínálta tematikus programjait. A fesztivál négy napján világsztárok is érkeztek Veszprémbe, többek között a nagy sikernek örvendő Emeli Sandé, aki a Veszprémi Arénában ad koncertet az utolsó estén.

Az első három nap nagyszínpadi koncertjeit a veszprémi várban, a csaknem 2500 fős befogadóképességű, különleges akusztikájú Szentháromság téren rendezték meg, Emeli Sandé szombati fellépésének viszont a nagy érdeklődésre való tekintettel a Veszprém Aréna ad otthont, ahol csaknem 4500 ember hallhatja majd élőben a világsztárt.

VeszprémFest - Kool and the Gang, Roger Hodgson

Új helyszínnel bővütl idén a fesztivál: a vár alatt a História kertben, a Fest Gardenben csütörtökön az amerikai gitáros, Mike Stern és a francia hegedűs, Didier Lockwood, pénteken Jack DeJohnette dzsesszdobos, szombaton pedig a Zöld-foki szigeteki származású énekesnő, Carmen Souza és mentora, a bőgős Theo Pascal ad koncertet. Szintén újdonságként késő esti koncertek is színesítik a fesztivál programját a FestPresszó névre keresztelt Expresszó Klubban, a Hangvilla épületében, ahol pénteken a hiphopos-szvinges hangzásvilágú svéd Movits!, szombaton pedig a román retroelektro Moonlight Breakfast lép fel. A fesztiválhoz kapcsolódik a Dubniczay-palotában szombaton az Ex - A. E. Bizottság a Palotában című program efZámbó István, feLugossy László és Wahorn András részvételével.

Új hozzászólás