A lélek napfürdője - A Fatemplom Fesztivál 2015 pénteki koncertjei

Képgaléria megtekintése2015.07.19. - 19:00 | Büki László 'Harlequin'

A lélek napfürdője - A Fatemplom Fesztivál 2015 pénteki koncertjei

Július 17-től három napon át koncertekkel, előadásokkal és színes programokkal ünnepelték az adományokból, felajánlásokból emelt magyarföldi ökumenikus fatemplom felszentelésének ötödik évfordulóját Zala megyében. A Fatemplom Fesztivál pénteki napján fellépett a Technikai Szünet együttes, Lázár Balázs és Tallián Marianne, a Snétberger Quartett, Tompos Kátya és Hrutka Róbert, a Hot Jazz Band, valamint Rátóti Zoltán és Becze Gábor.

Még az Őrségben, de a vasi megyehatártól pár száz méterre, a zalai Magyarföldön várta látogatóit a szellemnek, léleknek egyaránt kedves rendezvény, a Fatemplom Fesztivál. A pénteki nap minden tekintetben a lelket simogatta - a test árnyékba menekült a forróság elől, miközben a lélek napfürdőzött.  

A fesztiválozókat két színpad várta világi és egyházi programokkal: a szabadtérin délután a Technikai Szünet nyitotta a fesztiválprogramot, majd Snétberger Ferenc kvartettje adott bensőséges hangulatú koncertet. A világhírű gitárost és zenésztársait mindig különleges élmény hallgatni, a magyarföldi közönség is értő és hálás tapssal jutalmazta a bő háromnegyed órás fülsimogatást.

Ahogy az utánuk következő Tompos Kátya és Hrutka Róbert produkciója is "célba ért" a javarészt sátorponyva-árnyékba menekülő közönségnél: a francia, orosz és magyar nyelven előadott dalok markánsan kihozták Kátya érzékenységét, sugárzó szépségét és a hangjában rejlő érzelmek sokszínűségét. A szabadtéri programot a Hot Jazz Band játékos, könnyed, ám ha kell, virtuóz, közönséget is megénekeltető zenés mosolyfolyama zárta.   

A fatemplomban Lázár Balázs és Tallián Marianne "Piros ruhában, szerelemben" című műsora idézte fel Weöres Sándor és Károlyi Amy személyét, majd a nap zárásaként a templom egykori megálmodója, Rátóti Zoltán második, Köztünk marad című lemezét mutatta be. Az előadás harmonizált a Fatemplom meghittségével, hiszen a gitáron játszó színművész társa Becze Gábor nagybőgős volt. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás