... mégis meglepődsz - X. Gyógy-Bor Napok csütörtöki koncertjei

Képgaléria megtekintése2015.07.24. - 17:30 | Büki László 'Harlequin'

... mégis meglepődsz - X. Gyógy-Bor Napok csütörtöki koncertjei

A fesztivál harmadik napja olyan volt, mint egy születésnapi ajándék: várod, sejted is, mit kapsz, mégis meglepődsz!

Bármennyire is "nyughatatlanok" voltunk, a trópusi hőség masszív sztrájkba tolta alkotókedvünket, így a Hetedik Ég és a Nyughatatlan koncertjét beáldoztuk az előző napi képanyag kedvéért. Elefánt-dübörgésre értünk ki, Szendrői Csabiék fiatal és entellektüel rajongóiakat "lebegtették" meg a koraesti nyármelegben a Borszínpadon. A színpad esti produkcióját a Cimbaliband féktelen etnója zárta, amire rá is pörgött a közönség. A hangszerszólókkal és zenekari szelfivel tűzdelt buli igazi "wellness-finist" kapott: a Balatoni nyaraló után a Bükfürdő Himnusszal búcsúztak a fesztiváltól Unger Balázsék.

Éles váltásként a valódi zenei csemegéket felvonultató, a jazz rajongók előtt kapuját már csak péntekig kitáró Jazz-Blues Udvarban hallgattunk bele Csík János és barátai "zenei szárnyalásába". A népzene esszenciáját és a komolyzene finoman "népzenésített" klasszikusait vihette magával a közönség. Az egyenként is kiváló zenészek - többek közt Lakatos Róbert, Balogh Kálmán, Kunos Tamás - játéka mellett egy csodálatos hang fűszerezte meg a hatalmas sikert arató, és az udvarban debütáló produkciót: Kacsó Hanga Borbála, a 2014-es Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató verseny énekes kategóriájának nyertese tartotta fogva a közönség figyelmét.

A színpad éjszakai produkciója igazi jazzcsemege volt: a Balázs Elemér Group nem a borozgatások és baráti beszélgetések alá, hanem mellé adott egy roppant kifinomult, érzékeny, és az improvizációk ellenére is dallamközpontú zenét.

A nap folyamán valószínű, hogy a Gasztroszínpad előtt volt a legnagyobb az egy négyzetméterre eső táncolók száma. Ami azért sem meglepő, mert a Besodrom nem éppen "kesergő"-stílusú muzsikájára a nem csocseken és egyéb balkáni eszméletvesztéseken felnőtt hallgatókból is előbújt a derékrisza és a lábrugó. A nap utolsó koncertje a Koprive Tamburazenekaré volt, akik most populárisabbra vették a figurát: a megszokott horvát tamburazene mellett közismert slágerek "koprivésített" verzióira ugrálhatták le a legkitartóbbak a kései vacsorát éjfél után. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás