Ilyen volt a Szentgotthárdi Történelmi Napok 2015

Képgaléria megtekintése2015.08.04. - 08:00 | vaskarika.hu

Ilyen volt a Szentgotthárdi Történelmi Napok 2015

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület 2015. július 30-augusztus 2. között 13. alkalommal rendezte meg a Szentgotthárdi Történelmi Napok rendezvénysorozatot.

A program július 30-án 17.00 órakor kezdődött a Hadiösvény bemutatóval a Pável Ágoston Múzeumban, melyet 18.00 órakor Szervátiusz István szobrász kiállításának megnyitója követett a színházban.

Pénteken hintós kikiáltóval, hastáncbemutatóval és a jelmezes felvonulással folytatódott a rendezvény, ahol a város lakossága korhű ruhákba öltözött. Ezt követően a gyerekek a Vitéz László és az ördögök című bábelőadást tekinthették meg. Az estét a Csík zenekar nagy sikerű koncertje zárta a Várkert szabadtéri színpadán.


Aki szombat délelőtt kisétált a Várkertbe történelmi élőképet láthatott a hagyományőrző egyesületek közreműködésével. Délután az íjászattal ismerkedhettek az érdeklődők, gyerekműsor, csatafutás, illetve a Szkítia zenekar koncertje szórakoztatta a nézőket. A napot az elmaradhatatlan szentgotthárdi csata, illetve a látványos tűzijáték zárta a Rába-parton.

Vasárnap történelmi íjászverseny, nemzetközi fúvószenekari találkozó, illetve Keresztes Ildikó fergeteges koncertje zárta a rendezvényt.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás