Puccini zenei hullámvasútja - Külföldi sztárénekesekkel mutatják be a Toscát

2015.08.06. - 12:00 | vaskarika.hu

Puccini zenei hullámvasútja - Külföldi sztárénekesekkel mutatják be a Toscát

A címszerepben Béatrice Uria-Monzon francia mezzoszopránnal, Cavaradossi szerepében Giancarlo Monsalve chilei tenorral mutatják be a Toscát pénteken és vasárnap a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol most csendül föl először Puccini remekműve.

HIRDETÉS
"Puccini fölemeli, majd leejti az embert, olyan mint egy hullámvasút, tele van érzelmekkel" - fogalmazott az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában Giancarlo Monsalve. Béatrice Uria-Monzon szintén a darab erős drámaiságát emelte ki, amely nagy érzelmi mélységet ad az operának. Mindketten először lépnek fel Magyarországon.A francia énekesnő eddigi pályája során a világ legnevesebb operaszínpadain énekelt Buenos Airestől a Veronai Arénán át a New York-i Metropolitanig. Leghíresebb szerepei közé tartozik a Carmen. A Tosca címszerepében 2012-ben debütált Avignonban, majd a Párizsi Nemzeti Opera, a Berlini Állami Operaház és a milánói Scala előadásain énekelte a szerepet nagy sikerrel. A kritikusok energikus színészi játéka mellett mezzoszoprán hangjának gazdag árnyaltságát emelik ki, mely Tosca-alakításának drámai mélységet és érzékiséget ad - olvasható a produkciót szervező Szabad Tér Színház közleményében.

A Cavaradossi szerepében színre lépő Giancarlo Monsalve 2006-ban debütált a bolognai Teatro Comunaléban, azóta bejárta a világ operaszínpadait Lisszabontól Szöulig. Énekelt többek között a washingtoni operaházban, a londoni Covent Gardenben, a Bajor Állami Operaházban és az athéni Görög Nemzeti Operában is. A chilei tenor az UNESCO nagyköveteként is szolgál.

A margitszigeti előadáson a Sekrestyés szerepében bemutatkozik az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny első díjasa, Alexandru Aghenie román bariton is. Scarpiát Anatolij Fokanov, a Magyar Állami Operaház magánénekese alakítja. A Nagy Viktor által rendezett előadáson közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, valamint az Operaház énekkara és gyermekkara, az előadás karmestere Kesselyák Gergely. A díszleteket Vayer Tamás, a jelmezeket Vágó Nelly tervezte.

A Toscát a Magyar Állami Operaház előadásában, a Szabad Tér Színház produkciójaként, a Budapesti Nyári Fesztivál keretében mutatják be a Margitszigeten.

Új hozzászólás