Az ellentétek vonzzák egymást - E-könyv-olvasó a diszlexiásoknak

2015.08.07. - 10:00 | vaskarika.hu/hirado.hu

Az ellentétek vonzzák egymást - E-könyv-olvasó a diszlexiásoknak

A célzottan olvasási zavarokkal küszködők számára kifejlesztett OpenDyslexic betűkészlet amellett, hogy könnyíti az olvasást, gyermekeknél a betegség előrehaladásának meggátolásában is segít.

Az OpenDyslexic betűtípust célzottan a különféle olvasási zavarokkal küzdőknek fejlesztették ki, legyen szó a betűk felismerésének, a betűzés, a felolvasás nehézségeiről vagy a lassú olvasásról. A betűtípust váltakozó vonalvastagság, hangsúlyos ívek és kiemelt betűvégek jellemzik, amelyek sokkal élesebbé teszik az egyes betűk határait, a mondat elejét és végét pedig vastagított nagybetűk és mondatvégi írásjelek jelzik.

Az új betűtípus e-olvasón

Az új betűtípus e-olvasón


A karakterek szokatlan kialakítása folytán a diszlexiások gyorsabban tudnak olvasni, és kevésbé fáradnak el a tevékenység közben. A betűkészlet ráadásul gyermekeknél a betegség előrehaladásának gátolásában is segítséget nyújt, ami a korai stádiumban érhető el a leghatékonyabban.

PocketBook_e-book_e-konyv_e-olvaso

A PocketBook Touch Lux 2 e-könyv-olvasó 5.9-es frissítés jóvoltából könnyebbé vált a sok képet tartalmazó PDF-fájlok kezelése is, ami különösen azoknak jó hír, akik gyakran olvasnak magazinokat és technikai szakirodalmat: az ilyen típusú tartalmak megnyitása és görgetése is kétszer gyorsabb lett.

Új hozzászólás