Felvonulás és Körmendi csata - Hagyományőrzők a Körmendi Napokon (fotóriport)

Képgaléria megtekintése2015.08.20. - 12:00 | Hajba Máté

Felvonulás és Körmendi csata - Hagyományőrzők a Körmendi Napokon (fotóriport)

A Körmendi Napok rendezvénysorozat utolsó napján lovas, íjász és harcászati bemutatókat láthattunk a hagyományőrző élménytáborban, majd a felvonulás után Taszler Melinda szabad-idomár lovasbemutatóját a Rába parton. Ezen a helyszínen elevenítette fel a Batthyány Lovas Bandérium vendégvitézek közreműködésével az "Egerszegi pünkösdi lesvetést", mellyel az érdeklődők érdekes időutazáson vehettek részt. Évről-évre azt láthatjuk, hogy egyre több a hagyományőrző viseletbe öltözött, egyre színvonalasabb, színesebb a műsor, és a szervezők megtesznek mindent azért, hogy igazán felejthetetlen élményben lehessen részünk.

A zárónap további eseményei:

Ez már nem tinédzser l'amour! - Kovács Kati és Szandi koncertek a Körmendi Napok zárásaként

2015.08.20. - 16:30 | Büki László 'Harlequin'

Ez már nem tinédzser l'amour! - Kovács Kati és Szandi koncertek a Körmendi Napok zárásaként

Körmend közönsége generációfüggetlenül fogékony a nosztalgiázásra - a régi slágerek dallama úgy hullámzott végig a főtéri tömegen, ahogy a Rába ringatta folyótükrén pár órával ezelőtt a fénylő csónakokat. Augusztus 19-én, a Körmendi Napok idei záróeseményeként Dobrády Ákos, Kovács Kati és Szandi lépett fel a Szabadság téri színpadon. Mindhárom koncertet hatalmas tömeget vonzott és őszinte tetszésnyilvánítást aratott. Képes koncertidéző!


Kreatív lélekvesztők a Rábán - Csónakfelvonulás és tűzijáték a Körmendi Napokon

2015.08.20. - 13:00 | Büki László 'Harlequin'

Kreatív lélekvesztők a Rábán - Csónakfelvonulás és tűzijáték a Körmendi Napokon

52. alkalommal úsztatták a kivilágított csónakokat és úszóalkalmatosságokat a Rábában a Körmendi Napok részeként, augusztus 19-én este. A csónakfelvonulást tradicionálisan a tűzijáték követte, mely a hídról aláhulló görögtűzzel ért véget.


 

Látványos produkciók a zárónapon - Körmendi Napok 2015

2015.08.20. - 16:00 | Büki László 'Harlequin'

Látványos produkciók a zárónapon - Körmendi Napok 2015 Augusztus 19-én, az ünnepi programsorozat utolsó napján a Szabadság téren Sárkányverő címmel a Madzag Gólyalábas Együttes gólyalábas, óriásbábos, tűzzsonglőr produkcióját láthatta a nagyérdemű, majd a Rába parton államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepére került sor. Az eseményre Németh Szabolcs, világbajnok kenus hozta a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret, s adta át Bebes István polgármesternek. Ünnepi beszédet V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár mondott. Képanyagunkat a Batthyány kastély oldalkertjének produkcióival zárjuk: Taszler Magdolna szabad-idomár lovasbemutatójában, valamint Erika és táncosainak hastáncbemutatójában gyönyörködhetett a nagyérdemű.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás