Az orosz balett és az NDK-s úszónők - SEK Gólyatábor 3. nap

Képgaléria megtekintése2008.08.31. - 09:13 | Garai Antal Atom

Az orosz balett és az NDK-s úszónők - SEK Gólyatábor 3. nap

A szombati nap nagy része a formalitásoké volt: évnyitó ünnepély és különféle tájékoztató előadások "szórakoztatták" a megfáradt gólyákat. Szerencsére délutánra ismét akadt egy-két izgalmasabb program, felvonulás a Fő térig, Piaolimpia és egyéb huncutságok.

Délután már javában készülődtek a gólyák a felvonulásra, amely idén debütált. 16:30-kor már lázasan festegették-öltöztették egymást a csapattagok, az etiópok ismét kakaó és testápoló segítségével bebarnultak, a németek szereztek egy Opelt, a jamaikaiak szánkót, a szaúdok tevéket, az oroszok balerinákat, míg a kínaiak egy sárkányt. Hatalmas csinnadrattával vágtak neki a felvonulásnak, mely az egyetemtől indult, végighaladt a Perint mentén, majd a Kiskar utcán átt eljutottak a Fő térre, azon belül is a rendezvény térre.
A csapatoknak különféle bemutatkozó számokat kellett előadniuk, képviselt országukra jellemző módon, talán a legjobb előadásoknak az orosz balett és az NDK-s úszónők bemutatója mondható.



A Fő téren megilletődött emberek sokasága figyelte a cselekményt, egyesek nevetve, mások pedig: "Szép! Ezekből lesznek tanárok!" - mondattal kommentált. Szabad ezutóbbira megjegyeznem, már nem csak tanárképzés folyik az intézményben és mindenki lehet egy kicsit bohókás fiatal.
A műsorok után hazafáradtak a lelkes gólyák, majd este hétkor újult erővel jelentek meg az "A" clubban, hogy megnézhessék a Piaolimpiát. Különböző mennyiségű és fajtájú alkoholt kellett efogyasztani hol gyorsan, hol pedig kézen állva, talán jövőre máshol kellene rendezni e feladatokat, mert a zsűri asztalát körbevevő 20 emberen kívül más aligha látott valamit.
Estére, a Tequila tánczenekar fellépésére viszonylag megfogyatkozott a népség a sörkertben, melynek vagy a közeli diszkó nyitóbulija lehetett az oka, vagy a halmozodó fáradtság és a mai naptól való kimerülési félelem, azért így is akadtak nagyszámban kitartó mulatozók. Reggel nyolckor már teljes harci díszben sorakoztak a gólyák és pásztoraik az udvaron, hogy a vizivetélkedőkön, a saját műsorokon és az esti Mistery Gang koncerten is valamelyest kipihenten résztvehessenek, hisz a mai az utolsó nap.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás