Itt a Velemi Gesztenyenapok 2015 részletes programja! (okt. 10-11.)

2015.10.08. - 16:00 | vaskarika.hu

Itt a Velemi Gesztenyenapok 2015 részletes programja! (okt. 10-11.)

Helyszín: Velem

Dátum: 2015.10.10 - 11.

Október 10-11. között Velemben rendezik meg a környék egyik leghangulatosabb, leglátogatottabb szabadtéri rendezvényét, a Gesztenyenapokat. A kétnapos rendezvényen a gesztenyéhez kapcsolódó gasztronómiai különlegességek, népművészeti bemutatók, gyermekjátszók, táncos és zenei programok várják a vendégeket.

GESZTENYENAPOK - VELEM, 2015. OKTÓBER 10-11.

A Kőszegi-hegység egyik legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, a mediterrán tájak követe. Az évszázados hagyományokra emlékezve 23. éve kerül megrendezésre Velem egész területén.

A rendezvény fő attrakciója a gesztenyesütés - az ősöktől ellesett technikával, gyertyán és bükkfa lángján, különleges serpenyőkben pirulnak a barna szemek. Az ünnepen gesztenyés finomságokat, mézes és kürtőskalácsot, lángost, langallót, pecsenyét, házi rétest, őszi gyümölcsöket, szőlőt, frissen préselt mustot és finom borokat is kóstolhatnak a látogatók, akiket kistérségi, megyei és országosan ismert előadók, népzenészek, táncosok, vidám vásári komédiások is szórakoztatnak.

Természetesen a kézművesek sem hiányoznak a gesztenyeünnepről: keramikusok, kosárfonók, fafaragók, kovácsok, szalmafonók, csuhézók, bőrdíszművesek, csipkeverők, játékkészítők, gyöngyfűzők, szövők kínálják portékáikat. A falu bejáratától az Alkotóházig, a rendezvény helyszínéig csalogatják az árusok a vendégeket.


Új hozzászólás