Országos Független Film Fesztivál: legjobb portréfilm a szendiszűcs

2015.10.06. - 12:00 | vaskarika.hu

Országos Független Film Fesztivál: legjobb portréfilm a szendiszűcs

Sorban a harmadik rangos elismerést kapta Boros Ferenc és Horváth Zoltán dokumentumfilmje, a szendiszűcs. Ezúttal a 61. Országos Független Film Fesztivál legjobb portréfilm díját nyerte el a hétvégén.

A Szendiszűcs István szombathelyi képzőművészről szóló kísérleti portré, több mint száz nevezett film közül, szakmai előzsűri válogatása után került a versenyprogramba, ahol 38 alkotással szemben mérettette meg magát. A Magyar Független Film és Video Szövetség által rendezett filmszemlén, melynek ezúttal a budapesti A38 hajó adott otthont, végül nyolc alkotást jutalmaztak.

A hazai filmes szakemberekből álló zsűri elnöke, Pálos György rendező-operatőr a díj átadásakor kiemelte az izgalmas alany kiválasztásán túl az anyag kreatív feldolgozását, valamint a hosszan, több éven keresztül tartó alapos filmkészítési folyamatot.
Az alkotás legközelebb október 10-én Zalaegerszegen, a Göcsej Filmszemlén, majd rá egy hétre Táplánszentkereszten, a Vas Filmen lesz látható.

A 61. Országos Független Film Fesztivál zsűrijének tagjai voltak:

Pálos György - rendező, operatőr
Szabó Simon - színész, rendező
Vincze Teréz - filmkritikus
Sugár János - képzőművész
Vida Antal - halbiológus


Kapcsolódó írásunk:

Újabb rangos elismerést kapott a szendiszűcs film

2015.09.26. - 14:00 | vaskarika.hu, Fotó: Szász András

Újabb rangos elismerést kapott a szendiszűcs film

A Lakiteleki Népfőiskola által szervezett XV. Kistérségi és Kisközösségi Televíziók Filmszemléjének harmadik legrangosabb díját nyerte el a Boros Ferenc, Horváth Zoltán alkotópáros a szendiszűcs című dokumentumfilmjükkel.

 

 

Szendiszűcs Istvánról itt írtunk:

A szende szűz és Szendiszücs találkozása a digitális univerzumban, avagy a SzendiART Minigaléria utolsó tárlata?

2014.10.07. - 16:55 | Büki László 'Harlequin'

A szende szűz és Szendiszücs találkozása a digitális univerzumban, avagy a SzendiART Minigaléria utolsó tárlata?

Október 3-án különleges, már-már víziókra épülő képeivel várta Szombathely legkisebb, ám legszínesebb galériája az érdeklődőket. A szépségek kicsiny boltja lehet, utoljára tárta ki kapuit tárlatanyaggal. Októberben még biztosan nyitva lesz!

 

 

Holló, macska, piros sapka - Szendiszűcs István galérianyitó tárlata a SzendiArt minigalériában

2014.05.15. - 02:00 | Büki László 'Harlequin'

Holló, macska, piros sapka - Szendiszűcs István galérianyitó tárlata a SzendiArt minigalériában Május 14-én színes alkotásokkal telt meg a Kossuth Lajos u. 17. szám alatti kis helyiség: Szendiszűcs István egyedi világa köszönt ezentúl színes kis szigetként a látogatóra. Az évekkel ezelőtt önkéntes száműzetésbe vonult festő SzendiArt néven nyitott minigalériát itt, ahol saját képeit és fotográfiáit állítja ki: megtekintésre, ám leginkább megvételre.

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Kati 2015.10.06. - 19:44
Hol lehet megnézni a filmet?
borosf13 2015.10.07. - 07:56
Kedves Kati!
Az alkotás legközelebb október 10-én Zalaegerszegen a moziban, a Göcsej Filmszemle, majd rá egy hétre Táplánszentkereszten, a Vas Film versenyprogramjában lesz látható.
A szombathelyi televíziónak is odaadjuk a filmet, így ők is műsorra fogják tűzni, időpontot sajnos nem tudok mondani.
Mivel Répcelakról származom, így ott is tervezünk egy bemutatót.
Egyelőre máshova nem kérték még a filmet, de örömmel visszük.
Év vége felé (nov. dec.) a fesztiválszereplések, bemutatók után az oldalunkra (https://korfilm.wordpress.com/) és videómegosztóra is felkerül.