56-os ünnepség a csepregi Nádasdyban

Képgaléria megtekintése2015.10.22. - 19:45 | vaskarika.hu

56-os ünnepség a csepregi Nádasdyban

A csepregi Nádasdy iskola sportcsarnokában gyülekeztek a tanárok és a nebulók az 56-os forradalom tiszteletteljes megünneplésére október 22-én.

Kölcsey himnuszával nyitották a megemlékezést, amit a diákok-tanárok közösen énekeltek el, majd Nagy Erika tanárnő beszélt nagy ihlettel az októberi forradalom eszméiről, tetteiről. Ezután már nem hagyományos módon zajlott tovább a ceremónia, hanem minden osztály delegált egy 5-6 fős alakulatot, akiknek először egy totót kellett kitölteni az 56 eseményekről, majd prezentációt kellett írni egy 56-os forradalmárról, amit aztán a csapat egyik tagjának elő is kellett adni.

Az osztály többi része is segíthetett a csapat munkájában, vagy csak szimplán szurkolhattak társaiknak. A verseny végén oklevéllel jutalmazták az osztályokat eredményességük szerint. A záróakkord előtt egy tizedikes tanuló szavalt el az eseményhez kapcsolódó verset, majd Vörösmarty szózatát együtt dalolva zárult az ünnepség. Nagyon jó kezdeményezés: versengve, tanulva, ünnepelni méltó módon!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás