Csík zenekar: 25 év legjava a Sportházban! (nov. 6.)

2015.10.24. - 16:40 | vaskarika.hu

Csík zenekar: 25 év legjava a Sportházban! (nov. 6.)

Helyszín: AGORA MSH

Dátum: 2015.11.06.

A Csík zenekar bármilyen körülmények között képes tömeget megmozgatni és a mindenkori koncerthelyszínre beterelni, leültetni, és szimbolikusan "letérdepeltetni" a népzene - illetve a ma oly divatos crossover - oltára előtt. November 6-án a megújult AGORA Művelődési és Sportházban válogat az elmúlt 25 év termésének legjavából.

Negyed évszázada, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar."

Az 1988-ban Kecskeméten alapított Csík zenekar hazánk egyik legnépszerűbb autentikus népzenét játszó zenekara. A népzene és a népszerű zene határait tágító muzsikusok a népzenét a könnyűzenével olyan sikeresen ötvözték, hogy abból új műfaj kerekedett, s így a népzenét korábban nem látott tömegekhez juttatták el. Számos saját daluk és feldolgozásuk vált kitörölhetetlen emlékké - könnyűzenei dalok népzenei alapú átdolgozását tették örök klasszikussá.

A zenekar tagjait 2013-ban megosztott Kossuth-díjjal tüntették ki. Érdekesség, hogy a díjátadó előestéjén, 2013. március 14-én a zenekar jubileumi koncertet adott városunkban, melynek másnapján - a nem várt havazás okozta közlekedési problémák miatt - a Csík zenekar tagjai nem tudtak részt venni a Kossuth-díj átadóünnepségén. Díjukat természetesen később átvették.

Az olykor táncházi hangulatot, máskor bensőséges békességet megidéző koncertjeik rendre teltház előtt zajlanak - s a nagyszámú közönség örömét leli a gyötrelmesen gyönyörű vagy táncba hívó népzene hallgatásában.

November 6-i szombathelyi koncertjükön a 25 év termésének legjavából válogatnak. Bízvást remélhetjük a legnépszerűbb dalokat - mint például a Most múlik pontosan és a Csillag vagy fecske című feldolgozásokat -, illetve az autentikus népi muzsika legszebb darabjait.

A koncert időpontja: 2015. november 6. (péntek) 20:30
A koncert helyszíne:
AGORA - Művelődési és Sportház

Információ és jegyvásárlás: AGORA Jegyiroda - Szombathely, Március 15. tér 5., tel: 20/502-9351, e-mail:  

Új hozzászólás