Parlando - Őszi hangulat Mérei Tamással és Buti Zsanettel

Képgaléria megtekintése2015.11.25. - 15:00 | Büki László 'Harlequin'

Parlando - Őszi hangulat Mérei Tamással és Buti Zsanettel

Ugyan a Koffein Szimfónia nem csendült fel, a komolyzene barátai mégis egy lelket élénkítő élményt kaptak a Szimfónia Kávézóban november 24-én. A két fellépő művész, Mérei Tamás (cselló) és Buti Zsanett (zongora) előadói estjének mottója az ősz volt.

A Szimfónia Kávézó keddi élőzenés estjein eddig még soha nem szerepelt komolyzene, ám a Bartók Terem közelsége miatt kézenfekvő volt, hogy mint annyi jó elképzelésnek, ennek se kérdőjel maradjon, hanem pipa legyen a végén. Buti Zsanett és Mérei Tamás a komolyzene lélekmelegítő harmóniáival egy meghitt őszi zenei utazásra invitálta a kávézó közönségét.

A könnyed, kötetlen zenélésbe hajló est témaválasztásaként az ősz adta az alapot a lassú, érzelmes, melodikus számokhoz, mint pl. Rachmaninoff: Vocalise (Zsanett kedvenc műve), Massenet Meditation, vagy Faure: Álom után című darabjához. Hogy színesebb legyen a repertoár, ezen művek mellé nem csellóra írott kompozíciókat passzítottak a művészek (Saint-Saens: Csókária - Tamás kedvence -, Mascagni: Intermezzo, Brahms: Dalok). Az est harmadik hangulati összetevője pedig a nem az elmúlásra "hajazó" zenék voltak, úgy mint Sammartini: Szonáta, Schumann: Fantázia darabok, Popper: Mazurka című műve.

A zenei élmény mellett az est legérdekesebb momentumát mégis az adta, ahogy egy kávézóban a komolyzenére csendben maradtak az emberek... 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás