Karácsonyi vásár a Szombathelyi Képtárban (dec. 11-12.)

2015.12.11. - 09:40 | vaskarika.hu

Karácsonyi vásár a Szombathelyi Képtárban (dec. 11-12.)

Helyszín: Szombathelyi Képtár

Dátum: 2015.12.11 - 12.

A hagyományt folytatva, de új elemekkel kiegészítve újra karácsonyi vásárt rendeznek a Szombathelyi Képtárban. December 11-én, pénteken és december 12-én, szombaton várják az érdeklődőket, akik különleges ajándékkal szeretnék meglepni szeretteiket az ünnepen.

HIRDETÉS

Az idei évben újra megrendezik a karácsonyi vásárt a Szombathelyi Képtárban. December 11-én pénteken 12-20 óráig, valamint december 12-én, szombaton 10-20 óráig várják azokat, akik igényes ajándékkal lepnék meg szeretteiket az ünnepen. A Képtárban képző- és iparművészek, designerek és kézművesek kínálják termékeiket, és lesznek kóstolni való finomságok is!

A rendezvény ideje alatt a gyerekeket kézműves foglalkoztató várja.

A vásár előtt néhány nappal - várhatóan 8-án - karácsonyfákat készítenek/díszítenek a Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti Intézetének oktatói és hallgatói. Egyúttal a szervezők gyűjtést szerveznek saját készítésű játékokból a Markusovszky Kórház javára, hogy megkönnyítsék a karácsony környékén beteg gyermekek kórházi tartózkodását. 

A vásár 2. napján, 12-én 15 órától a Képtárban lesz a következő MűTárgyEset megnyitója, amelynek középpontjában Urbán György: Saturnus című műve áll. Gálig Zoltán művészettörténész, Sosztarits Ottó régész és dr. Kovács József csillagász előadása mellett/közben a gyerekeket bolygókkal, gömbökkel kapcsolatos játékos kézműves foglalkozás várja.

2015. december 11. pénteken 12-20 óráig, dec. 12. szombaton 10-20 óráig várják a vásár látogatóit!

Új hozzászólás