Büki Advent 2015 - fellobbant az első láng az adventi koszorún

Képgaléria megtekintése2015.11.30. - 00:40 | Büki László 'Harlequin'

Büki Advent 2015 - fellobbant az első láng az adventi koszorún

November 29-én a büki adventi koszorún is fellobbant az első láng, melyet Németh Violetta önkormányzati képviselő gyújtott meg.

Az első gyertyagyújtás napjára már igazi adventi hangulatban pompázott Bük agórája, az Átrium. A színpad mellett ünnepi fénybe öltöztetett, az ünnepkör hangulatával harmonizáló kézműves vásár várta a látogatókat. A gyertyagyújtást megelőzően a Civil parkban megáldották az új Betlehemet, majd a Csodaország Óvoda és a Clemens Madrigálkórus idézte fel dalokkal a várakozás és a lelki készülődés meghittségének fontosságát.   

Az Atriumban felállított adventi koszorú első gyertyáját Németh Violetta önkormányzati képviselő gyújtotta meg, majd Hagyományok útján címmel a Pannon Cigányzenekar és Pál István Szalonna és Bandájának közös koncertje várta az érdeklődőket a Sportcsarnokba (a koncertről külön írásban számolunk be).

Advent kezdetét a Karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól számítjuk. Ezzel kezdődik az egyházi év is, mialatt Jézus születésére készülünk fel. A szó jelentése pedig nem más, mint az Úr eljövetele. A szent kört életre hívó adventi koszorú az örökkévalóság jelképe, a teljesség, a végtelenség maga. A rajta lévő négy gyertya a négy vasárnapot jelképezi. Minden héten egy-egy új gyertyát gyújtunk meg, amik segítenek lelkileg felkészülni az év legszeretetteljesebb ünnepére, a Karácsonyra.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás