Tűz a meghittségben - Szalonna és Bandája és a Pannon Cigányzenekar közös koncertje a Sportcsarnokban

Képgaléria megtekintése2015.11.30. - 16:00 | Büki László 'Harlequin'

Tűz a meghittségben - Szalonna és Bandája és a Pannon Cigányzenekar közös koncertje a Sportcsarnokban

Advent első vasárnapján, november 29-én a Kárpát-medence és a cigányfolklór leggyönyörűbb zenéi csendültek fel a büki Sportcsarnokban, ahova Hagyományok útján címmel a Pannon Cigányzenekar és Pál István Szalonna és Bandájának közös koncertje várta az érdeklődőket.

A hagyományokhoz - a szó minden értelmében - híven ismét (nép)zenei kuriózumot kapott Bük város és környékének zeneszerető közönsége. A Sportcsarnokot már többször megtöltő Pannon Cigányzenekar ezúttal korunk egyik legismertebb prímását, Pál István Szalonnát és bandáját hívta vendégül, s az advent meghittségét több mint két órán keresztül a népzene és a népzenei feldolgozások tüze ölelte körül.

A két részre osztott esten először Szalonnáék zenéltek, repertoárjukon a Kárpát-medence különböző vidékeiről csendültek fel dallamok. Pál István prímás "olyan lélek, aki nagyon érzékenyen reagál környezetére. Közönségének minden rezzenését követi, ez sugárzik arcáról, valamint kitartóan szolgálja hallgatóságát és az előtte táncolókat." Ezt a büki közönség is megtapasztalhatta, hiszen egy remek néptáncos páros is színesítette a zenekar fellépését.

A Pannon Cigányzenekar a klasszikus nagyzenekari hangzás semmihez sem fogható varázsát és a szólók virtuozitását adta hallgatóságának, prímásainak örömjátékával. Kedves meglepetése volt az estnek Sárközi Gábor gyermekeinek kis karácsonyi műsora.

Az est a két zenekar örömzenélésében teljesedett ki, a közös fellépésnek pedig mi sem adhatott volna 'autentikusabb alapot', mint hogy 'Szalonna' tökéllyel sajátította el a kávéházi cigányzenészek stílusát, s egyben alázatos követője a falusi cigánybandák stílusának is. A 'hagyományok útját' pedig máshogy nem járhatja be népzenész...

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás