Négyszögletű Kerek Kiállítás - Lázár Ervin mesevilága a könyvtárban

2015.12.01. - 00:10 | vaskarika.hu

Négyszögletű Kerek Kiállítás - Lázár Ervin mesevilága a könyvtárban

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2015.12.01 - 31.

A Móra Kiadó és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár a sokak által szeretett meseíró, Lázár Ervin emlékét ápolva négy héten keresztül, december 1-től 31-ig várja az érdeklődőket a Négyszögletű Kerek Kiállítással.

HIRDETÉS

A tárlat játékos formában, mesélő tablók, személyes tárgyak, színes gondolatbuborékok során keresztül vezeti el a gyermekeket és felnőtteket a Lázár Birodalomba. A sárszentlőrinci Lázár Ervin Emlékház szellemiségét követve és a gazdag hagyatéki anyagot felhasználva mutatja be a jellegzetes hangú író művészetének világát.

A kiállítás alapkoncepciójának kidolgozója Dávid Ádám, aki a Móra Könyvkiadó munkatársaként, az új Lázár-sorozat szerkesztőjeként alaposan ismeri a szerző szövegvilágát és életútját. A tablókat és egyéb kiállítási anyagokat Vathy Zsuzsával, Lázár Ervin özvegyével és Emőd Terézzel, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársával közösen tervezték meg.

Emőd Teréz a sárszentlőrinci emlékház állandó kiállításának rendezőjeként az utóbbi években egyedülálló tárgyi és virtuális anyagot gyűjtött össze Lázár Ervinről, amely kiegészült Vathy Zsuzsa felajánlásából további tárgyakkal (az író kardigánja, csíkos pólója, farmernadrágja, szemüvege, nadrágtartója és kevésbé ismert családi fényképekkel).

A kiállított tárgyak közé került egy fogas, egy bőrönd és egy kisméretű asztal, az asztalra pedig a Pesti Magyar Színház A kisfiú meg az oroszlánok című előadásának színpadi makettjét varázsolták.

A kiállítás ingyenesen látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Új hozzászólás