Nyerj jegyeket Herczku Ági adventi koncertjére! (dec. 11.)

2015.12.04. - 13:30 | vaskarika.hu

Nyerj jegyeket Herczku Ági adventi koncertjére! (dec. 11.)

Helyszín: Evangélikus Templom

Dátum: 2015.12.11.

December 11-én az Evangélikus Templomban lép fel Herczku Ági és a Banda. A koncertre olvasóink 5x2 db jegyet nyerhetnek, ha helyesen válaszolnak kérdésünkre. A válaszokat december 9-ig várjuk.

Játékra invitáljuk a vaskarika.hu olvasóit, akik közt - helyes válaszadás esetén - 5x2 db belépőt sorsolunk ki a december 11-i Herczku Ági és a Banda adventi koncertre.

A rendezvénnyel kapcsolatban a következő kérdésre várjuk olvasóink megfejtését: 

Mi a címe Herczku Ági legutóbbi, 2014-ben megjelent CD-jének?

A választ az e-mail címre várjuk, december 9-ig.


Segítségül a rendezvény ismertetője:

Herczku Ágnes és Nikola Parov a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei. Legújabb műsorukban Herczku Ágnes Bandázom című, 2014 végén megjelent CD-jének, valamint Tüzet viszek című hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek. Természetesen az adventi koncerten a hagyományőrző karácsonyi népdalok is felcsendülnek.

Herczku Ágnest és Nikola Parovot három kiváló népzenész, valamint Födő Sándor Fodo harmonikán és ütőhangszereken kíséri.

A Bandázom lemez 2015 márciusában és áprilisában, két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján. A WORLD MUSIC CHARTS EUROPE toplistát a világ 25 országának mintegy 50 világzenei szakembere havonta állítja össze.

A két legnevesebb nemzetközi világzenei szaklap, a SONGLINES és az FROOTS magazin is elismerő kritikát jelentetett meg Herczku Ágnes Bandázom című lemezéről. Az album egyik dala, a Gyimesi Karszilamasz pedig felkerült a Songlines magazin áprilisi számának válogatás CD-jére is.  

A 2015 októberében Budapesten megrendezendő, legnagyobb nemzetközi világzenei vásár, a WOMEX zsűrije is beválogatta a Herczku Ági és a Banda koncertjét a programba.

Az adventi koncertet táncház követi a NYME SEK Zenei Intézeti Tanszékén. A talpalávalót Horváth Attila és barátai húzzák.

Herczku Ági és a Banda adventi koncertje és táncház

Időpont: 2015. december 11. / 19:00

Helyszín: Evangélikus templom

Program:

19.00 Adventi koncert a szombathelyi evangélikus templomban

21.00 Táncház az NYME SEK Zenei Intézeti Tanszéken

Muzsikálnak: Horváth Attila és zenekara

Belépődíj  a koncertre és táncházra: 2 500 Ft

Belépődíj a táncházra: 700 Ft

Jegyvásárlás:

AGORA - Jegyiroda

Szombathely, Március 15. tér 5.

tel.: 20/502 9351,

Nyitva tartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00 (Figyelem! Október 31-én zárva!)
Online jegyvásárlás: jegy.agorasavaria.hu

Új hozzászólás