Folytatódik az adventi programsorozat Szombathelyen

2015.12.04. - 18:30 | vaskarika.hu

Folytatódik az adventi programsorozat Szombathelyen

Helyszín: Szombathely, Fő tér

Dátum: 2015.12.05 - 06.

Mikulás szépségverseny, Mikulásnap, finn édességek és italok, horvát ételspecialitások, kulturális programok és forralt bor minden mennyiségben: ezt kínálja hétvégére a Szombathelyi Advent.

Szombaton igazi csemegeként horvát nemzetiségi ételeket (sudljice, csevabcsica, babos gánica) kóstolhatunk, hangulatos horvát énekek, táncok és tamburazene kíséretében 11.00 h-kor felsőcsatári táncosokkal, 14.00 h-tól a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Tambura zene -és énekkarával, majd 15.00 h-tól Czirók Tamás bábjátékával, és a gyertyagyújtási ceremóniával folytatódik a program. Végezetül 18.30 h-kor a Koprive tamburazenekar zárja a fergeteges forgatagot.

Vasárnap sem fognak csalódni akik kilátogatnak, hisz meghívásunkra érkezik a Magyar-Finn Baráti Kör körmendi  csoportja, akik zsűrizni fogják a Mikulás szépségverseny résztvevőit! A legszebb, legjobb   Mikulás lovaskocsin üdvözölheti majd a gyerekeket. A Baráti kör ezzel az egynapos programmal emlékezik meg a Finn -Magyar Társaság megalakulásának 65., és a Finn Köztársaság kikiáltásának évfordulójáról.

Az egész program Mikulásnap alkalmából a gyerekekre koncentrálódik. Lesz gyerekekkel színező, kifestő foglalkozás, Mikulás életét bemutató filmösszeállítás, majd igazi finn ünnepi zenék csendülnek fel. Kínálunk finn kenyeret kockákra vágva, díszítve, különféle lekvárral, mézzel és vajjal, finn aprósüteményeket mézes, linzer alapú tálcákon kínálva, finn karácsonyi italt, „Glögit" felnőtteknek, borral készítve, Vaalea jouluglögit - Fehér karácsonyi italt gyerekeknek, almalével készítve. 

A Mikulás postaládáját is elhozzák nekünk, hogy a gyerekek rajzokat, kis terjedelmű ajándékokat küldhessenek a ládába beletéve, mely a színpad közelében lesz található. A nevet és címet is érdemes lesz a küldendő dolgokra ráírni.

Aki közvetlenül szeretne levelet írni a finn Mikulásnak, a faháznál a címet megtalálja kiplakátolva. ( Postán erre a címre feladható)

JOULUPUKKI Hivatalos címe a következő:

Joulupukin Pääposti
Joulupukin Pajakylä
96930 NAPAPIIRI
Suomi Finland

Színes programmal is készül a Magyar-Finn Baráti Kör Körmend:

15.05  Győrvári nefelejcs együttes egy 10 p műsora;

15.20  Gersekaráti Kötélugrók Egyesülete

15.40 Győrvári nefelejcs együttes egy 5-8 p műsora

16.00 órakor a Tarisznyások Mikulást köszöntő műsorát láthatja, hallhatja a nagyérdemű.

Hétvégi adventi programok:

12.05. szombat

11:00 Horvát nemzetiségi nap ételkóstolóval, zenével és tánccal; Felsőcsatári táncosok (Advent 2015 Kulturális Egyesület)

15:00 A Mikulás kalácsa (Advent 2015 Kulturális Egyesület) - Czirók Tamás bábjátéka

16:40 „Van egy gyöngye a világnak..." (SZMJV Önkormányzata) - Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának karácsonyi műsora

17:00 Az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása ünnepi liturgia keretében (SZMJV Önkormányzata)

18:30 Koprive tamburazenekar (Advent 2015 Kulturális Egyesület)

12.06. vasárnap

10:00 Mikulás szépségverseny (Advent 2015 Kulturális Egyesület)

11:00 Finn Baráti Társaság bemutatkozása, eljő a Mikulás; Lovas/szános kocsikázás a Fő téren (Advent 2015 Kulturális Egyesület)

Johanneum Diakóniai Központ gondozottjainak megajándékozása

16:00 Tarisznyások Mikulást köszöntő műsora (Advent 2015 Kulturális Egyesület)

Új hozzászólás