Szombathelyi Advent 2015: fellobbant a második gyertya lángja az adventi koszorún

Képgaléria megtekintése2015.12.06. - 00:10 | Dart

Szombathelyi Advent 2015: fellobbant a második gyertya lángja az adventi koszorún

Ismét sokan kilátogattak Szombathely Fő terére, az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtására. A Polgármesteri Hivatal Versmondó Stúdiójának karácsonyi műsora után ünnepi liturgia keretében Illés Károly, Szombathely alpolgármestere lobbantotta fel a lángot. A ceremónia után a Koprive tamburazenekar gondoskodott a jó hangulatról.

Ünnepi díszbe öltözött Szombathely Fő tere. A tavalyihoz képest kicsivel nagyobb lett a vásár, több árusító pavilon működik. Megújult az adventi koszorú, kisebb, de díszesebb lett. Állványon áll, így távolabbról is jól látszik. A színpadnak is kisebb hely jutott, viszont kevésbé huzatos, és komfortosabb a fellépők számára.

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Versmondó Stúdiójának „Van egy gyöngye a világnak..." című karácsonyi műsora után ünnepi liturgia keretében Illés Károly, Szombathely alpolgármestere lobbantotta fel a lángot.

Az első gyertya meggyújtásáról itt írtunk:

Szombathelyi Advent 2015 - Fellobant az első láng a koszorún (fotóriport)

2015.11.28. - 18:30 | Büki László 'Harlequin'

Szombathelyi Advent 2015 - Fellobant az első láng a koszorún (fotóriport)

November 28-án a Polgármesteri Hivatal Versmondó Stúdiója "Várom karácsony ígéretét, lelkekbe lopott szeretetét..." című karácsonyi műsora után Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg a Szombathelyi Advent 2015 rendezvényt. Az ökumenikus szertartást követően a város első embere meggyújtotta az első gyertyát a Fő téri adventi koszorún. Rekordszámúan ünnepelték Szombathely Fő terén az Adventi koszorú gyertyájának meggyújtását, főként kisgyermekes családok látogattak ki nagyszámban ezen a későőszi napon.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás