Bohémok a télben: decemberi Elefánt koncert Szombathelyen

2015.12.16. - 07:30 | vaskarika.hu

Bohémok a télben: decemberi Elefánt koncert Szombathelyen

Helyszín: AGORA MSH

Dátum: 2015.12.16.

Az Elefánt ismét a húrok közé csap szülővárosában! December 16-án a szombathelyi MSH aula ad otthont a dübörgésnek, mely az NKA támogatásával jöhetett létre. Épp itt volt már az ideje egy közös hazai táncnak, szóval várunk mindenkit szeretettel – a szokott hangulattal, a jól megszokott stenkkel, ezúttal rendhagyó módon szerdán!

HIRDETÉS

A szombathelyi gyökerű formáció 2012-ben debütált a hazai közönség előtt Kék szoba című EP-jével. A csapat aztán látható-hallható volt a Kodály Method című videósorozatban, később pedig a Balaton Method mozifilmben is. A Szimler Bálint rendezővel és Rév Marcell operatőrrel jellemző együttműködésük is arra utal: van valami egészen filmszerű az Elefánt zenéjében. Maguk a tagok is így fogalmazzák meg a zenekar lényegét: "filmzenéket írunk nem létező filmekhez". 

Az Elefánt gyors sikereinek köszönhetően évek óta a legtöbb hazai fesztivál rendszeres fellépője, s a téli-őszi klubkoncert időszakban is aktív zenekar, ennek részeként látogat el most Szombathelyre is, a Szerda Esti Akusztik programsorozat keretében.

A december 16-i állomás viszont különleges lesz: hiszen itt kezdődött minden, ide visszatérni is mindig sokkal többet jelent.A 2013-as, első, Vérkeringő című stúdióalbumuk után idén rukkoltak elő újabb anyaggal, ez a Gomoly címet kapta. Utóbbi megjelenése után a Deezeren 10 napig vezette a lemezhallgatási listát, míg a zenekar maga szintén 10 napig vezette a legnépszerűbb előadók kategóriát.

Most először Szombathelyen ezekből a dalokból is mutat néhányat a banda. Zenéjüket nehéz bekategorizálni: jellemző rájuk a lágy melankólia és a kirobbanó energia is. Néhol a gipsy-punk, a pszichedélia, sőt, elektronikus műfajok elemei is felbukkannak dalaikban. Talán épp ez a szabadság a legfontosabb ismertetőjegyük. 

Jól megkülönböztethető, sajátos atmoszférát teremtenek, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé. Az utóbbiakban vissza-visszatérő képszerűség a dalok mély zeneiségével együtt garantáltan tartalmas szórakoznivalót ígér.

Időpont: 2015. 12. 16.
Helyszín: MSH aula
Kezdés: 20:00 

Belépő: 1000 Ft.

Új hozzászólás