Vásárlói klubokat indít országszerte az Alexandra

2015.12.09. - 10:00 | vaskarika.hu - Fotó: mompark.hu

Vásárlói klubokat indít országszerte az Alexandra

A legtöbb magyarországi könyvesboltot üzemeltető Alexandra országszerte elindítja vásárlói klubjait, melyek heti váltásban azonos napokon más-más korcsoportnak, szakmának szólnak. A klubokat a vásárlói szokások elmúlt években tapasztalt megváltozására építve vezetik be. Az üzletlánc tapasztalatai szerint ugyanis a vásárlók egyre inkább a személyre szabott programokat és kedvezményeket részesítik előnyben a könyvesboltokban. Az Alexandránál az általános- és középiskolások részére is kedvezményt adnak, amelyet ötös érdemjegyekkel lehet beváltani.

Átalakította törzsvásárlói kártyarendszerét az Alexandra, Magyarország meghatározó könyvkiadó- és könyvforgalmazó vállalata. Az Alexandra törzsvásárlói kártya igénylői mostantól a regisztrációt követően egyből jogosultak a kedvezmények igénybevételére, vagyis az nincs semmilyen vásárlási értékhatárhoz kötve. A kedvezmény könyvek esetén 10 százalék, minden egyéb termékre pedig 5 százalék. Ráadásul törzsvásárlóként további klubnapi kedvezményes vásárlásra is lehetőség lesz. A klubokat a vásárlói szokások elmúlt években tapasztalt megváltozása miatt vezetik be. Az Alexandránál úgy látják, hogy a széles kínálat mellett a vásárlók egyre jobban igénylik a könyvesboltokban a tematikus programokat és az őket megszólító, személyre szabott ajánlatokat. A kialakított programok és kedvezmények ezért a hét napjaihoz igazodnak: a hétfő a nyugdíjasok, a kedd a pedagógusok, a szerda a felsőoktatási intézmények hallgatók, a csütörtök az egészségügyi dolgozók, a péntek pedig a jogászok napja az Alexandra könyvesboltokban. Időszakosan, a kiemelt budapesti Alexandra Könyvesházakban egyes  napokon a kedvezmények mellett érdekes, tematikus programokkal is várják a látogatókat. Az adott klubba történő regisztrációhoz a megfelelő igazolvány bemutatása szükséges, a belépést követően a tagok azonnal igénybe vehetik a könyvvásárlási kedvezményt, amely klubnapokon 15 százalék.

Általános- és középiskolások részére az Ötösök Klubját indítja el az Alexandra, amely a diákoknak is különleges könyvvásárlási kedvezményt kínál. A klub tagjai alapesetben 10 százalékos kedvezményben részesülnek, ezen felül pedig ötös érdemjegyeiket válthatják egyenként további 5 százalékos kedvezményre (vásárlásonként egy érdemjegyet lehet beváltani, így egyszerre maximum 15 százalékos kedvezmény vehető igénybe). Ezek mellett a tanév végén különböző kategóriákban értékes nyereményekkel jutalmazzák a legtöbb ötös érdemjegyet összegyűjtő tanulókat és iskolákat. Az alsó- és a felső tagozatos általános iskolai, valamint a középiskolai diákok közül 4-4-4 fő olaszországi élményhétvégén pihenheti ki szüleivel a tanév fáradalmait. A legtöbb ötöst összegyűjtő iskolák (abszolút értékben, valamint a tanulók létszámához viszonyítva) pedig 500 ezer forint értékű Alexandra könyvutalvány birtokosai lesznek.

Szabó Tünde, az Alexandra könyvesboltokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. ügyvezetője elmondta: reményeik szerint az Alexandra vásárlói klubok egyedülálló kedvezményeikkel, különleges programjaikkal és a boltokban meglévő széles könyvválasztékkal hozzájárulnak majd ahhoz, hogy bővüljön Magyarországon az örömmel olvasók tábora.


Az Alexandra

Az Alexandra Magyarország meghatározó könyvkiadó és könyvforgalmazója. Egy kis pécsi utcai árusítóhelyből az elmúlt két évtizedben töretlen fejlődéssel a hazai könyvpiac meghatározó szereplőjévé vált. Kiadócsoportként 9 könyvkiadó megjelenéseit menedzseli, portfóliójával lefedve a műfajok teljes spektrumát. A társaság a hazai piac legnagyobb és legkiterjedtebb kiskereskedelmi bolthálózatával rendelkezik. A hangulatos kisboltoktól a többszintes, nagy könyvesházakig többféle üzlet is megtalálható a portfóliójában. A hálózat büszkélkedhet nemcsak a legnagyobb vidéki lefedettséggel, hanem a legnagyobb alapterületű magyar könyvesboltokkal is (Nyugati tér, Corvin Plaza, Károly körút, és a hálózat ékköve az Andrássy úti Párizsi Áruház). Nagykereskedelmi tevékenysége során a társaság több mint 700 kiadóval áll közvetlen kapcsolatban, többnek kizárólagos forgalmazója. Partnereit az ország legnagyobb könyves raktárbázisával szolgálja ki, ahol több mint 60 ezer féle könyvet tart készleten.

Új hozzászólás