Ilyenek Bécs adventi fényei és vására

Képgaléria megtekintése2015.12.13. - 13:40 | vaskarika.hu - Fotók: Sulics Boglárka

Ilyenek Bécs adventi fényei és vására

Aki különlegesre, szépre vágyik, nem kell a világ végéig utaznia. A szomszédos Császárvárosban már javában tart a Karácsonyi Vásár, a több mint 700 éves Chriskindlmarkt. Várja a gyerekeket a bécsi Jézuska, a felnőtteket pedig az édes puncs és a forgatag. A hathetes vásár minden évben több mint 3 millió érdeklődőt vonz a városháza előtti térre.

A főváros adventi vásárai sétára, bámészkodásra és vidám szórakozásra csábítanak. A karácsonyi sütemények, a mézeskalács és a fűszeres puncs igéző illatfelhői segítenek kiszakadni a hétköznapok rohanásából.  

A városháza előtti téren kézműves termékeket, forralt bort, édességeket és karácsonyi díszeket árulnak. Bécsben több karácsonyi vásár is várja a vendégeket. A Christkindlmarkt elsősorban a gyerekek kedvence.


Évente több mint kilenc millió turista érkezik Bécsbe, hogy betérjen a híres adventi vásárok valamelyikébe, ami óriási bevételt jelent az osztrák fővárosnak.

Az osztrák fővárosban idén összesen huszonegy vásár közel ezer standja várja a látogatókat november közepétől egészen Szentestéig.

Kapcsolódó írásunk:

Adventi és karácsonyi vásárok Ausztriában - I. rész

2015.11.15. - 00:20 | vaskarika.hu

Adventi és karácsonyi vásárok Ausztriában - I. rész

A karácsony előtti hetekben Ausztriában sorra nyitják meg standjaikat a romantikus adventi és karácsonyi vásárok. Nézelődés, belefeledkezés és kóstolgatás közben mind jobban várjuk az év legszebb ünnepét. Bécs, Burgenland, Alsó-Ausztria és Felső-Ausztria vásárhelyszíneiből válogattunk.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás