Herczku Ági és a Banda adventi koncertje az Evangélikus Templomban

Képgaléria megtekintése2015.12.13. - 14:30 | Büki László 'Harlequin'

Herczku Ági és a Banda adventi koncertje az Evangélikus Templomban

December 11-én az Evangélikus Templom kápolnájában lépett fel Herczku Ági és a Banda.

"A zsebükben hegedű, hej de nagyon keserű,
Fülük botja tárogató, a hajukban citeraszó.
Csúzlival a vonós kézben riogatnak kérem szépen,
Bezenélik a világot, ilyet nagyapám se látott...
" (Lackfi János) 

Herczku Ágnes és Nikola Parov a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei. Adventi műsorukban Herczku Ágnes Bandázom című, 2014 végén megjelent CD-jének, valamint Tüzet viszek című hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepeltek. Természetesen az adventi koncerten hagyományőrző karácsonyi népdalok is felcsendültek. A remek, hangulatváltásokban bővelkedő zenék mellett Ági csodálatos hangja, sugárzó személyisége is fokozta a koncertélményt. 

Érdekes színfoltja volt a szombati koncertnek Nikola Parov multiinstrumentalista zenész, aki finom cizelláltsággal vezette fel a dalokat, beleszőve olykor a kezei közt életre kelő hangszer történetét is. Ezáltal nemcsak magyar, bolgár, csávási és felvidéki népdalokkal, hanem zenetörténeti érdekességekkel is gazdagodtunk.

S ahogy a zene egész koncert alatt kimosolygott a közönségre, úgy kapott onnan vissza  szívből jövő tapsot.

Herczku Ágnest és Nikola Parovot három kiváló népzenész - Hegedűs Máté hegedűn, Fekete Márton brácsán, Molnár Péter bőgőn, valamint Födő Sándor Fodo harmonikán és ütőhangszereken kísérte.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás