Az ünnepi asztal - így terítsünk karácsonykor

2016.12.23. - 18:00 | vaskarika.hu / hirado.hu

Az ünnepi asztal - így terítsünk karácsonykor

Ezekkel a tippekkel és praktikákkal, bárki csodás karácsonyi terítést készíthet.

HIRDETÉS

Az ünnepek idejére gyakorlatilag minden díszbe öltözik, nem csak a szívünk, nem is csak a ruhatárunk, de otthonunk, erkélyünk, ablakaink, sőt néha a háziállatainknak is kijut a jóból.

Éppen ezért a terített asztalunk sem maradhat ki a sorból, hiszen szenteste mégsem tesszük oda tepsistől a sült húst vagy serpenyőstől a köretet a vendég elé. Persze tilosnak, nem tilos és a mosogatás is hamarabb meg lesz a finom falatok után, de karácsonykor érdemes kicsit odafigyelni az ünnepi terítésre, hiszen egy évben egyszer, ki lehet bírni.


A piros és a zöld kombinációja igazi klasszikus. Fotó: pinterest

A díszítés pillanatok alatt összedobható, ha a fejünkben összeáll, hogy milyen színekre szeretnénk építeni. A legegyszerűbb, ha megnézzük milyen ünnepi terítőnk, asztali futónk van otthon, illetve, hogy milyen színű étkészlet lapul a konyhaszekrényünkben. Ha ezen két fontos részlet harmonizál egymással, a többi kiegészítőt már se perc alatt oda lehet készíteni.

Bár az interneten rengeteg karácsonyi terítést bemutató videó ad ötletet a vállalkozó kedvűeknek, fontos, hogy sose essünk túlzásba a dekorációs kellékekkel, a legfontosabb, hogy ne egy díszletbe érezze magát a család. A lehetőségek tárháza egyébként végtelen, az asztal közepére halmozhatjuk a fenyőre fel nem akasztott díszeinket, névtáblákat készíthetünk tobozokból, de már az is sokat dobhat az összképen, ha fenyő vagy fagyal ágat kötünk a szalvétákhoz.


A salátából is csodás ajtódísz alakot lehet formálni. Fotó: Pinterest

Aki pedig nem állna meg itt, és a gondoson elkészített fogásokat is kari hangulatban tenné a család elé, annak egyetlenegy szabályt kell követnie, egyszerűen rendezzen mindent koszorú formába!

Új hozzászólás