Íme, a legtöbb díjat elnyert magyar fotó

2016.01.11. - 16:35 | vaskarika.hu / hirado.hu

Íme, a legtöbb díjat elnyert magyar fotó

Abszolút rekordot állított fel a magyar fotográfia történetében Kerekes István fényképe, amely egy máramarosi kislányt ábrázol. A portréja eddig 35 országában 200 díjat nyert el.

Hét évvel ezelőtt egy Észak-romániai kis faluban készült az a fénykép, amely ma már bejárta az egész világot. Öt kontinens 35 országban csodálták már a mosolygós Yelenát.

Kerekes István a hirado.hu-nak elmondta, hogy ma is tisztán emlékszik arra a pillanatra, amikor hét évvel ezelőtt meglátta portréja főszereplőjét. A kislány éppen a ház udvarán hintázott. A nagymamát megkérdezte csinálhat-e pár képet. Miután a válasz igen volt, 6 kép készült Yelenáról.

Yelena Fotó:Kerekes István

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének tájékoztatása szerint  már 200 díjat nyert el az alkotás, és egyedülálló különlegesség, hogy a 72 elnyert aranymedálból 26 FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetség) és 12 PSA (Amerikai Fotóművészek Szövetsége) arany.

Kerekes István a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség platinadiplomás fotóművésze, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének tagja.  

Új hozzászólás