Erre kattantak legtöbben - TOP10 hírünk 2015-ben

2016.01.16. - 00:20 | vaskarika.hu

Erre kattantak legtöbben - TOP10 hírünk 2015-ben

Mik voltak 2015 legolvasottabb hírei? A statisztika mindig tartogat meglepetéseket, nálunk tavaly a Vadvágány rockerei elvitték a showt: lenyomták a Művészeti Intézet diplomakiállítását, Pál Feri premós előadását, Mona Lisa elnéző mosolyát és a Quimby büki koncertjét a legnépszerűbb cikkek versenyében. Íme, a lista.

10. A Lord, az Arcok és a 3D Woman - A 6. Alterába Fesztivál csütörtöki koncertjei

2015.07.17. - 13:30 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Jene Sándor, Büki László

A Lord, az Arcok és a 3D Woman - A 6. Alterába Fesztivál csütörtöki koncertjei

A fesztivál harmadik napja az eklektika és a szaunázás jegyében telt: előbbit az esti koncertek után kapta nyakába a tömeg, míg a zenefolyam sokféleségét óráról órára: a Magashegyi Underground személyes, érzékeny titokzenéjére a megyei rockküklopsz, a Lord válaszolt őszinte futamokkal. Az Ismerős Arcok azoknak zenélt, akikben a nemzeti érzés megfelelő hőfokon égett és nem túlizzott! Semmi nagymagyarkodás, zászlólengetés - szívet megérintő szavak szóltak a hőség és a (hon)hűség érzése mellett. S hogy az eklektika végképp kiteljesedjen, arról a már szinte "jelzőzhetetlen" 3D Woman, az egyszemélyben démon-díva-domina Pásztor Anna, és csapata, az Anna & the Barbies gondoskodott. A kisszínpadon a Karak tolta népies indierockját az átszerelések között, míg a napot a Supernem bökte le.

9. Én nem lettem naturista, én így születtem - Gondolatok a naturizmusról

2015.08.14. - 12:00 | Harkainé Füzes Rita - Fotók: internet

Én nem lettem naturista, én így születtem - Gondolatok a naturizmusról

A naturisták társasága egy zárt ám mégis a befogadásra nyitott közösség. Nem vonulnak ki az utcára, nem hirdetik fennen életstílusukat, azt nem akarják másra kényszeríteni. Csendben, másoktól elkerített területen élik ezt az életet. De azt se szeretik, ha mások behatolnak e szférába.

 


8.
Helyi böllérek diadala - II. Térségi Böllérverseny Lukácsházán

2015.02.23. - 13:00 | Büki László 'Harlequin'

Helyi böllérek diadala - II. Térségi Böllérverseny Lukácsházán

14 település, 14 böllércsapat, 14 specialitás - február 21-én másodszor szervezett gasztrofesztivált a lukácsházi szőlőhegyi kilátó környékére a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete és az önkormányzat. A Pincés Kemencés Nap - II. Térségi Böllérverseny igazi családi rendezvény volt, ahol a látogatók a kulináris élvezetek mellett megismerkedhettek a versengő települések gasztronómiai és kulturális specialitásaival is. A versenyt a lukácsházi böllércsapat nyerte meg Cák és Kőszeg-Kőszegfalva csapatai előtt!

7. Így vonult Savaria népe - Jelmezes felvonulás a Savaria Karneválon

2015.08.29. - 03:30 | Büki László 'Harlequin'

Így vonult Savaria népe - Jelmezes felvonulás a Savaria Karneválon

Ismét tízezrek látták augusztus 28-án, pénteken a XVI. Savaria Történelmi Karnevál leglátványosabb programját, a jelmezes felvonulást. A lemenő nap fényénél, a Történelmi Témaparkból induló impozáns menetet ezúttal is hagyományőrök, mutatványosok, gólyalábasok, dobosok, zenészek, tűznyelők és tűzfújók, valamint zászlóforgatók tarka-barka serege tette emlékezetessé.

 

6. Dobszínház a Sághegyen - Kráterkoncertet adott az Ataru Taiko

2015.06.28. - 02:30 | Büki László 'Harlequin'

Dobszínház a Sághegyen - Kráterkoncertet adott az Ataru Taiko

Idén rendhagyó módon, új helyszínen került megrendezésre az Ataru Taiko Ütőegyüttes közel kétórás előadása június 27-én. A koncertnek a celldömölki Sághegy krátere adott otthont, mely méltán híres rendkívüli akusztikájáról.

 

 

5. Láss ezer csodát - Quimby koncerttel zárt a X. Gyógy-Bor Napok

2015.07.27. - 20:30 | Büki László 'Harlequin'

Láss ezer csodát - Quimby koncerttel zárt a X. Gyógy-Bor Napok

A vasárnapi fesztiválzáró Quimby-koncert az ötnapos rendezvény leglátogatottabb programja lett - több mint 4000-en gyújtottak lámpát és száguldottak a zenekar zenei szerpentinjén 100 percen keresztül.

 

 


4.
Mona Lisa elnéző mosolya - 25 képtelenül drága festmény

2015.01.10. - 00:25 | Rozán Eszter - Fotók: list25.com

Mona Lisa elnéző mosolya - 25 képtelenül drága festmény

A világ legdrágább festményei általában európai és egyesült államokbeli galériák tulajdonai. Ezek a képek annyira értékesek, hogy a művészet iránt rajongók akár milliókat is képesek értük kiadni aukciókon. Az esetek többségében a festmények értéke a koruktól és a készítőjüktől függ. 

 



3.
Isten megbecsült gyermekei vagyunk - Pál Ferenc a Premontrei Gimnáziumban

2015.03.25. - 12:00 | Rozán Eszter - Fotók: Büki László 'Harlequin', Tóth Dávid

Isten megbecsült gyermekei vagyunk - Pál Ferenc a Premontrei Gimnáziumban

Nagyböjt alkalmával többet foglalkozunk a lét kérdéseivel, elmerengünk jóról és rosszról, tanulmányozzuk a bűn természetét, ám időnként kicsit átesünk a ló túloldalára, s a rossz sokkal gyakrabban kerül szóba, mint a jó. Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember ezen a szokáson változtatott a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium dísztermében tartott előadásán, ahol a jó mibenlétével ismertette meg csillogó szemű, ifjú hallgatóit.


2. Kifutó - A Művészeti Intézet diplomakiállítása a Képtárban

2015.05.11. - 01:00 | Büki László 'Harlequin'

Kifutó - A Művészeti Intézet diplomakiállítása a Képtárban

A Művészeti Intézet hallgatóinak diplomakiállításán hagyományosan a képi ábrázolás és a kézműves szak hallgatói mutatják be diplomamunkáikat. A május 10-i tárlat annyiban is rendhagyó volt, hogy ez alkalommal utoljára mutatkoztak be a kézműves szakosok, mivel sajnálatos módon ez a szak elkerült a kartól. Ezért is lett a kiállítás címe: Kifutó.

 

1. Vadvágányról indított rakéták - Vadvágány és Red Rockets koncert a Végállomás Klubban

2015.06.02. - 12:00 | vaskarika.hu - Herczeg Samu Ákos

Vadvágányról indított rakéták - Vadvágány és Red Rockets koncert a Végállomás Klubban

Május 31-én, szombaton egy majdnem szezonzáró bulin Szombathely két tehetséges, fiatal és egyre népszerűbb rockbandája prezentált egy közös lemezbemutató mulatságot. A Red Rockets Úgy kell, minta levegő, a Vadvágány pedig Törjük meg a csendet című albumát hallhatták a rajongók.

Új hozzászólás