Via Tuoro - Tóth Dávid kiállítása a Cafe Freiben

2016.01.19. - 00:20 | vaskarika.hu

Via Tuoro - Tóth Dávid kiállítása a Cafe Freiben

Helyszín: Cafe Frei

Dátum: 2016.01.25 - 02.21.

Capri a Freiben - a Szombathely szívében található kávézó falán ezúttal Tóth Dávid Capri szigetén készült fotográfiái idézik meg az őszi tengerérzést. A sziget a mondén világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. Ebből a hangulatból lát ízelítőt február 21-ig a kávézó közönsége.

HIRDETÉS

Tóth Dávid közel 10 éve foglalkozik fotózással, ami hobbiból vált nála foglalkozássá. Az egykori Szent-Györgyi Albert Középiskola utolsó évfolyamának mozgóképes osztályában végzett, majd a Művészeti Szakközépiskolában, Bonyhádi Károly óráin mélyedt igazán belel a fotózás rejtelmeibe. Tehetségét tükrözi, hogy 2012-ben megnyerte a Weöres Sándor Színház által hirdetett Exponálás c. játékos fotósversenyt. Leginkább az épületek és az „utca" fotózása érdekli.

Mostani kiállításán azonban egy másik oldalát mutatja meg: 11 fotóból álló tájképsorozatának nyersanyagát még 2011-ben, Caprin, egy utazás alkalmával fotózta, de végül a képek a digitális fiók mélyére kerültek, és csak évekkel később kapták meg az utómunka finomításait. Mondhatni így egy régi-új fotósorozat került most a falakra. Csupán egy kép lóg ki a sorból, mert a játéknál maradva: mindig kell egy kakukktojás...

A kiállítást megnyitja: Kondor Domonkos, a kiállító barátja

Megtekinthető: 2016. február 21-ig


Új hozzászólás