Brenneres siker a XXII. Colorato Kupán

Képgaléria megtekintése2016.01.25. - 17:30 | Harkainé Füzes Rita

Brenneres siker a XXII. Colorato Kupán

Január 23-án rendezték meg a XXII. Colorato Kupa harmadik, egyben utolsó versenynapját, melynek végén mind egyéniben, mind csapatban eredményt hirdettek. Fölényes győzelemmel immár harmadik alkalommal lett a Brenneré a kupa.

A  Colorato Kupa a szombathelyi általános iskolák alsó tagozatos diákjainak sakk egyéni és csapatversenye, amelyet a 2015/2016-os évben immár a 22. alkalommal rendezett meg a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium a Colorato Kft-vel együttműködve.

A verseny célja, hogy lehetőséget biztosítsanak az általános iskolások alsó tagozatos korú gyermekeinek a versenyszerű megmérettetésre. A játéknapok egyéni és csapatverseny formájában, svájci rendszerű 7 fordulós lebonyolítással zajlottak. Az egyéni versenyt 1-2. osztályosok, 3-4. osztályosok illetve fiúk és lányok kategóriában hirdették meg. Az egyéni eredményeket a két legtöbb pontot hozó játéknap alapján összesítették.  Az iskolák tanulóinak az egyéni játékai során szerzett pontok összesített pontszáma adta a csapatverseny eredményét.  Az általános iskolák 6 fővel, plusz cserejátékossal nevezhettek. A 6 fő közül kettőnek 1-2. osztályos kategóriásnak kellett lennie.

A XXII. Colorato verseny 3 játéknapon át tartott. Az elsőre december 12-én került sor a Brenner Iskolában, majd január 16-án a Bercsényi Iskolában folytatódott, és az utolsó versenynap január 23-án ismételten a Brenner Iskolában zajlott. A játéknapok főbírója Gergácz Balázs volt.

Egy-egy játéknapon 50-55 kis diák mérte össze a tudását. Az izgalom okozta feszült hangulatot oldotta, hogy két játék között lehetőségük volt egy kis beszélgetésre, játékra is a gyermekeknek. A sakktáblák mellett a kicsiknél feltűnt egy-két kabalaállat, így könnyebben ment számukra a játék. A szervezők arra is gondoltak, hogy tízórait biztosítsanak a versenyzők és kísérőik számára.

A XXII. Colorato Kupa egyéni és a csapatverseny eredményének kihirdetésére az utolsó napon került sor. Egyéniben kategóriánként az első három helyezett érmet és oklevelet, a csapatok oklevelet illetve az első 3 csapat érmet is kapott. Az első helyezett csapat emellett a Colorato kupát is megnyerte. A díjakat a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Englert Zsolt adta át.

A XXII. Colorato Kupa végeredménye:

A z 1-2. osztályos lányok  kategóriában:

1. Marton Eliána- Olad
2. Marton Kincső - Dési
3. Szigeti Réka- Bercsényi

A 3-4. osztályos lányok kategóriában:

1. Farkas Boglárka- Bercsényi
2. Nyuli Leila- Gotthard
3. Ceglédi Boglárka: Dési

Az 1-2.osztályos fiúk kategóriában:

1. András Ferenc - Brenner
2. Kiss Bálint - Brenner
3. Kiss László - Brenner

A 3-4. osztályos fiúk kategóriában:

1. Rátkai Miklós - Brenner
2. Szovák Attila- Dési
3. Harkai Dániel - Brenner


A csapatverseny eredménye:

1.hely: Brenner 97 pont - edzőjük: Ruck Tamás
2 hely: Dési 74 pont
3.hely: Bercsényi 72,5 pont
4.hely: Bolyai 44,5 pont
5.hely: Neumann 41,5 pont
6.hely: Olad 33 pont
7.hely:Zrínyi 28 pont

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás