Kivel költözik össze Harcsa Veronika? - Különleges találkozások a Művészetek Völgyében

2016.03.09. - 10:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Kivel költözik össze Harcsa Veronika? - Különleges találkozások a Művészetek Völgyében

A Panoráma Színpadon már biztos, hogy fellép többek közt Palya Bea, Lajkó Félix, a Hiperkarma, az Ocho Macho, az Elefánt, a Kiscsillag, az Irie Maffia és a Paddy and the Rats. Taliándörögd 2016-ban a színházi élet központjává növi ki magát, ahol idén is a legnagyobb kortárs színházi társulatok lépnek fel. Művészetek Völgye 2016 előzetes!

Javában folyik a 26. Művészetek Völgye programjainak előkészítése. Az előző évekhez hasonlóan idén is számos újdonsággal várja a látogatókat az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja: július 22. és július 31. között Taliándörögd, Kapolcs és Vígántpetend különleges találkozásoknak ad majd otthont, amelynek keretei között a hazai könnyű- és komolyzenei, valamint színházi szcéna szereplői mutatnak be közös, egyedi produkciókat. Emellett a 10 napos eseményen számos nemzetközi fellépő várható, és természetesen a kortárs képzőművészeti világ sem fog hiányozni.

A tavalyi, jubileumi Művészetek Völgye több mint kétszázezer látogatót vonzott, teltházas koncertek, hangversenyek, színházi előadások, beszélgetések kísérték végig a fesztivál tíz napját. Az elkövetkező években a szervezők szeretnék tovább erősíteni a fesztivál trendformáló szerepét, különleges műfaji és alkotói találkozásokkal, újabb és újabb kísérletekkel hozzáférhetővé tenni a klasszikus és kortárs művészeti ágazatokat.

Ennek a szellemében Taliándörögd 2016-ban a színházi élet központjává növi ki magát. Saját helyszínt indít a Nemzeti Színház, minden nap új darabra ülhetnek be a fesztiválozók. Az előadásra érkezők itt díjmentesen parkolhatnak. A Színház Színpad tavalyi nagysikerű helyszínén idén is a  legnagyobb kortárs színházi társulatok lépnek fel, mint például a Forte Társulat, a Maladype vagy a Tünet Együttes. A 150 éves Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenlegi és végzett hallgatói pedig gyerekeknek és felnőtteknek szóló színházi előadásokkal, dráma foglalkozásokkal, bábelőadásokkal, filmvetítésekkel készülnek.

Indul a Völgytábor, valamint csatlakozik a fesztiválhoz a BIDF (Budapest International Documentary Festival) csapata, akik a legjobb és legfrissebb dokumentumfilmeket hozzák Magyarországra. A tavalyi Blue sPot Major 2016-ban a közönség szavazatai alapján Panoráma Színpad néven fut, teljes programja egyelőre nem publikus, de az már biztos, hogy Harcsa Veronika meghívottjaként ezen a színpadon játszik majd az Erik Sumo Band és itt lépnek fel többek között a Nagy-Szín-Pad tehetségkutató döntősei, Palya Bea, Lajkó Félix, a Hiperkarma, a The Kolin, az Ocho Macho, az Elefánt, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a FIRKIN, a Brains, a Paddy and the Rats, valamint az izraeli bőgős Avishai Cohen is, aki a jazz zenét ötvözi zsidó, arab és spanyol népzenével, illetve pop-rock elemekkel.

Idén az NVC/Selected Sounds csapata, akiket tavaly a Klastromnál ismerhettünk meg, beköltözik a Kata Borházba és a Harcsa Veronika Udvar éjszakai programsávjait tölti ki. Így Szalóki Ági, a Dresch Mihály Quartet, Enrico Pieranunzi és a Párniczky Quartet: Bartók Electrified koncertje után a Volkova Sisters, az Amoeba vagy a Iamyank Live Band új albumára bulizhatunk.

A Hello Wood Falu projektje újra Csórompuszta mellett, a Tilos Rádió pedig két új helyszínen várja majd a törzsközönségét. A tavalyi véletlen találkozás sikere után idén újra közös színpaddal készül Hobo és a Modern Art Orchestra. Hobo az előadóestjeire helyezi a hangsúlyt, a MAO szerzői estekkel színesíti programját. A Fonó Budai Zeneház átteszi székhelyét az Ősök Házába, a Folk Udvar és a Muharay Udvar a megszokott helyeken várja a népzene és a néptánc szerelmeseit. A Kaláka Versudvar és a Momentán Társulat rajongói is vehetik már a bérleteiket és 2016-ban is lesznek zöld előadások, workshopok, filmvetítések, élménytúrák a gyönyörű környéken. 

A további programokról folyamatosan hírt adnak a szervezők, különleges meglepetésekre is lehet számítani. A július 22. és július 31. között zajló programsorozatra most kedvezményes áron vásárolhatók a tíz és a rugalmasan felhasználható ötnapos jegyek.

Tavalyi fesztiválkronológiánk:

Völgynapló - Két nap a 25. Művészetek Völgyében

2015.08.01. - 09:30 | Büki László 'Harlequin'

Völgynapló - Két nap a 25. Művészetek Völgyében

Két nap a Művészetek Völgyében. Mi fér bele? Rengeteg minden! A Völgyben a kulturális bőség olykor zavarba ejtően határozatlanná tudja tenni a völgypolgárt: az udvarok, árokpartok programjai, a kis betérők színes csecsebecséi és a számos kézművesremek rendesen próbára teszi a döntésképességet.

 


Manóudvartól Hiperkarmáig - Völgypéntek képekben a Művészetek Völgyéből

2015.08.01. - 22:00 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Boros Ferenc

Manóudvartól Hiperkarmáig - Völgypéntek képekben a Művészetek Völgyéből

Kapolcs napközben és este is egyaránt vonzó, akár egy felfedezésre váró nő, aki nappal természetes szépségében ragyog, este pedig maga az érzéki sejtelmesség. Manóudvartól Hiperkarmáig. Július 31-én, pénteken is így láttuk.

 

 

Mindenki fesztiválja - Művészetek Völgye 2015

2015.08.02. - 22:00 | Mohai Vyca, Boros Ferenc - Fotók: Boros Ferenc

Mindenki fesztiválja - Művészetek Völgye 2015

'Mindenki fesztiválja' - talán ezzel a két szóval lehetne a legjobban jellemezni azt a program- és kínálatrengeteget, ami a Művészetek Völgyében tárul az ember szeme elé. A kultúra és értékközvetítés minőségi skálája rendkívül széles és abszolút korhatármentes. Ez az a hely, ahol együtt érezhetünk, gondolhatunk másokkal.

 


25. Művészetek Völgye: egy új korszak kezdete

2015.08.03. - 00:45 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

25. Művészetek Völgye: egy új korszak kezdete

A 25. jubileumi Művészetek Völgyére mintegy 200 ezer ember látogatott el, a megújult fesztivál több mint 1500 programnak adott otthont, amelyek között helyet kaptak jazz- komoly- elektronikus- és könnyűzenei koncertek, színházi és irodalmi előadások, kerekasztal beszélgetések, közösségi programok, interaktív játékok, illetve a helyi hagyományok és értékek bemutatása. Az ország legnagyobb tradíciókkal rendelkező fesztiválja megtalálta új lehetőségeit és irányait és ezáltal jövőre még tágabbra tárhatja kapuit, hogy egyszerre biztosítson színvonalas kikapcsolódási lehetőséget fiataloknak és időseknek, családoknak és gyermekeknek Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Új hozzászólás