Lencsevégen - A 3F-K Fotóklub kiállítása Körmenden

Képgaléria megtekintése2016.03.16. - 00:30 | Büki László 'Harlequin'

Lencsevégen - A 3F-K Fotóklub kiállítása Körmenden

Retró akt, vintázs női portré, búsók és törökök, víztükörben megcsillanó néptáncosok - a 3F-K fotóklub ötödik kiállítására került sor március 15-én, az ünnepi megemlékezést követően a körmendi Batthyány-kastély kiállítótermében.

A 2011-ben alakult fotóklub elmaradt téli tárlatát "pótolta" március 15-e alkalmából. Tizenkét kiállító fotográfiája került fel a kiállítótér falaira, ám a pontosan 16 órakor kezdődő tárlatnyitóra érkező "gyanútlan zsurnaliszta" elsőre mit sem láthatott ezekből. Akkora érdeklődés övezete a kiállítást, hogy a képek érdemi befogadásához várni kellett, hogy "ritkuljon" a képtől-képig araszoló sor.

Ám mielőtt minderre sor került volna, Bebes István polgármester méltatta a tárlatot, kiemelve a fotós szem fontosságát, az egyedi látásmódot és a témaválasztás sokszínűségét. Valóban szó szerint színes tárlatot hoztak össze a körmendi fotósok: számos portré, táj-, természet- és eseményfotó tanúskodott az alkotói termékenységről. 

Szemnek kellemes, javarészt szépen kidolgozott fotográfiák közt járhattuk körbe a termet, s bizony jó érzés, hogy ezt a közösséget, a "város szemét" segíti, támogatja az önkormányzat és a művelődési központ. Segítségükkel, valamint pályázati forrásból volt megvalósítható a kiállítás, ami ugyanúgy szólt az egyéni élmények vizuális megjelenítéséről, mint a helyi értékek dokumentálásáról. Egyetlen dolgot hiányoltunk mindössze: a bátor kísérletezést, a nem szokványos, akár jó értelemben vett provokatív megjelenítést, azt a "vizuális kitörést", amivel markánsan elszakad a képalkotó - vagy akár a közösség maga! - a mindennapi, "mainstream" fotográfia megszokottságától.

"Egy kiállító társaság annál szebb ajándékot nem is kívánhat, mint a hosszú sorokban kígyózó, nézelődő emberekét. Reméljük, hogy mindenki talált magának tetsző, kedvenc képet, képeket. Ez a kiállítás megmutatta a fotográfia számos lehetőségét, sokszínűségét a portrétól a tájképig, ahol az elsődleges szempont a klub tagságának bemutatkozása volt. Örülünk, hogy ilyen szép megnyitón vagyunk túl, és remélhetőleg a fotós társak sikerekkel feltöltődve vágnak neki a következő szezonnak!" - írta a rendezvény facebook-eseményéhez Jene Sándor, aki fotóival portálunk képes tudósításait is színesíti.

További szép fényeket, kedves körmendi képalkotók!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás