Túracipőt felhúzni! - Kilátók Vas megyében I. rész

Képgaléria megtekintése2016.03.21. - 00:45 | Büki László 'Harlequin'

Túracipőt felhúzni! - Kilátók Vas megyében I. rész

Ismered Vas megye kilátóit? Biztosan lesz olyan, amiről még nem is hallottál! Most sorra vesszük, neked pedig nem marad más hátra, mint elővenni a túracipőt és felkeresni őket! Az első részben a dozmati Krisztina, a jeli Gróf Ambrózy-Migazzi és a kétvölgyi kilátót mutatjuk be.

Krisztina kilátó, Dozmat

A dozmati kirándulóerdőben, a falu feletti dombtetőn egy tanösvény mentén található a Krisztina kilátó, melyről gyönyörű panoráma nyílik a településre, a Kőszegi-hegységre és a nyugati határvidékre.

Megközelíthetőség: Dozmaton tábla jelzi a kilátót, melyhez könnyű, 10 perces sétával egy zúzalékos út visz fel.


Gróf Ambrózy-Migazzi kilátó, Jeli Arborétum

A néphagyományokat is őrzi a harangláb alakú, 20 méter magas Gróf Ambrózy-Migazzi István kilátó a Kámhoz közeli Jeli Arborétumban. Az erdei kilátó az arborétum egyik legmagasabb pontjára, a Japán tó melletti területre épült. A felső járószintjének magassága 11,52 m, anyaga fa. Befogadóképessége: 15 fő.

Megközelíthetőség: a Jeli Arborétumon belül

Kétvölgyi Kilátó

A Katalin-dombon lévő kilátóról az idelátogató megcsodálhatja Kétvölgy és a Vendvidék csodálatos panorámáját, háttérben az Alpokkal. A Kétvölgyi Kilátót település legmagasabb pontjára építették 2011-ben. A kilátó betekintést ad a látogatóknak a Rába-vidéki erdős, dimbes-dombos tájba.

Megközelíthetőség: könnyű, út mellett 

A Vendvidékről itt írtunk:

Kirándulóhelyek Vas megyében II. - Vendvidék, Őrség, Körmend

2013.06.05. - 18:50 | Jene Bogi - Fotók: Büki László

Kirándulóhelyek Vas megyében II. - Vendvidék, Őrség, Körmend

Újra itt a nyár, legalábbis a naptár szerint. Amíg nem tudjuk ledobni a ruhát, hogy aztán a közeli vízparton süttessük hasunkat, addig se ücsörögjünk otthon. Sorozatunkban bemutatunk néhány kirándulóhelyet a megyében, ahova akár biciklivel, akár tömegközlekedéssel is ellátogathat a család, vagy éppen baráti társaság. Most a Vendvidékre, Körmendre és az Őrségbe kirándulunk.

 

A következő részben három kőszegi  kilátót ismertetünk.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás