Erre jártak a vadorzók - Így buliztak Szent Patrik Napján Bildeinben

Képgaléria megtekintése2016.03.21. - 00:10 | Büki László 'Harlequin'

Erre jártak a vadorzók - Így buliztak Szent Patrik Napján Bildeinben

Már negyedik alkalommal ünnepelte Bildein Szent Patrik napját. A zöld sziget barátnői és barátai március 19-én a M.É.Z-t és a The Mahones-t hallhatták a beledi Pajtában, mellé pedig az ír konyha jellegzetes ételeit kóstolhatták meg, amit lekísérhettek Guinness-szel és ír whiskey-vel.

Az estet a M.É.Z. nyitotta meg, azaz a Meg nem Értett Zenekar, akik egy ír és skót népzenét játszó magyarországi banda. Az 1988-ban alapított együttes volt az első olyan magyar zenei társulás, aki hagyományos ír illetve skót népzenét játszott. Virtuóz módon előadott ír és skót dallamokat, balladákat, tánc- és kocsmadalokat játszottak a klasszikus ír zene szerelmeseinek, sőt, a ráadásban ír zenei alapú, de magyar szövegű (Vadorzók dala), valamint egy cigány népzenei dallal is előrukkoltak - íresítve.


Rövid átállás után a nagy sikerű Na Mahones ó Inis Beag (Mahonék a kis szigetről), azaz a The Mahones lépett színpadra. Az alsó-ausztriai csapat az ír népzene állócsillaga, akik erőteljes élő műsorukkal bebizonyították, hogy a zene öröme az, ami mindenkit összehoz a közös táncra és közös éneklésre.

A bulit - talán nem meglepő módon - magyar fiatalok indították be, táncba rántva a tisztes távból zenét hallgatókat.  

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás