Köztes preferenciák - Kiállítás az Irokéz Galériában

2016.03.28. - 09:15 | vaskarika.hu

Köztes preferenciák - Kiállítás az Irokéz Galériában

Helyszín: IROKÉZ Galéria, Szombathely

Dátum: 2016.04.01 - 05.15.

Az Irokéz Galéria a közelmúltban diplomázott három fiatal képzőművész - Tangl Edit, w. Horváth Tibor és Molnár Zsolt - számára ad bemutatkozási lehetőséget április 1-én.

HIRDETÉS

A képzőművészet természetét talán leginkább onnét közelíthetnénk meg, hogy a mindenre való szenzibilitása mellett, úttörőként vesz birtokba új médiumokat, elsőként él a számára új lehetőségekkel, s ez a spektrum folytonosan bővül. Az egymást követő nemzedékek az újfajta formai nyelvet keresik, a megújulás igényével.

w. Horváth_Tibor:Tájidegen film

Követve eddigi szellemiségét, a szombathelyi Új Irokéz Galéria arra vállalkozott - igaz, csak részlegesen -, hogy betekintést adjon a képzőművészetben zajló legfrissebb történésekbe, egyúttal bemutatkozási lehetőséget adjon a közelmúltban diplomázott három fiatal képzőművész: Tangl Edit, w. Horváth Tibor és Molnár Zsolt számára. Talán nem elhanyagolható, hogy tanulmányaikat mindhárman a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában kezdték, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, illetve a Képzőművészeti Egyetemen folytatták. Különböző műfajt képviselnek, azonban a kifinomult gondolatiság, az igényes megnyilvánulás jellemző rájuk. A Köztes preferenciák című kiállítás egyfajta jelzés a mások mellé helyezés, a mások mellett lévő jelenlét helyzetéről.

Tangl_Edit: Talk about politics with an Orc

Az Új Irokéz Galéria kiállításaival Szombathely kulturális életében eddig is meghatározó szerepet töltött be. Ezek az események nem csak túllépték a város határait, hanem elismerést és országos hírnevet szereztek a szakmai életben is. A három, Szombathelyhez kötődő fiatal képzőművész kiállítása, ezáltal valószínűleg nagyobb nyilvánosságot élvez majd, figyelembe véve a helyzet azon lehetőségét, hogy az esemény meghatározó momentum lehet pályájuk elején.  /Nagy Csaba/

 Molnár_Zsolt: Biztonsági mentő (részlet)

megnyitó:                    2016. április 1. (péntek), 19.00

helyszín:                      Új Irokéz Galéria, Szombathely, Rákóczi F. u. 12.   (Szombathelyi Képtár, bejárat a Rákóczi F. utca felőli vaskapun)

megnyitja:                   Nagy Csaba, képzőművész, a kiállítás kurátora

megnyitó után:            BabstepBand - trombita, tuba, dob trió

megtekinthető:             2016. május 15-ig, kedd-péntek: 14.00-18.00, szombat-vasárnap: 10.00-17.00 (hétfő: szünnap)


Új hozzászólás