Dúdolj színeset! - Summer Session a Rába parton

Képgaléria megtekintése2009.08.05. - 07:30 | vaskarika.hu

Dúdolj színeset! - Summer Session a Rába parton

Vízpart, napsütés, kellemes társaság és elementáris erővel lecsapó „techno" - mi más kell egy tökéletes esthez? Augusztus elsején a Rábaparti Vendéglő fogadta köreibe a Summer Session híveit. A line up kecsegtető volt: KIDDO (Weisskalt/Blauwarm Records), NoName aka Rocky (Local Up Fusion) valamint llkrndsz (artical session) személyében.

Bár az iszonyatos hőség emberpróbáló volt napközben, de ahogy a naplementével ránk sötétedett a part, úgy vált egyre hangulatosabbá és fesztivál jellegűvé a hely. A kilátogatók lassan de biztosan érkeztek, és töltötték meg a helyszint élettel. Akadt, aki a vízparton sziesztázott vagy a töltésen pihengetett, de a part egyik legnépszerűbb pontja a játszótér volt, ahol mindig foglalt volt a hinta, a csúszda, a játékvár, és minden egyéb eszköz, ami úgy 15-20 évvel a látogatók életkora alá volt kalibrálva. Este 10-11 óra magasságában már szép számmal hangolódtunk a breakbeat ütemekre, amik atmoszférikusan megtöltötték a teret.

A kezdő löketet Rocky adta meg némi breakbeat-el, majd finom, leginkább Berlin-közeli hangokkal, amire már a mezitlábazás is beindult. A csalódást most sem okozó Rocky-t „i" váltotta, aki egy Nero féle iszonyat dubstep track-el kezdett, ami ki is hegyezte a bólogató faktort a maximum irányába! A figyelemfelkeltő kezdést breakbeat-el próbálta fenntartani, amin belül HúsKati-t aka Meat Katie-t, és Koma&Bones-t pörgetett, majd ő is elkanyarodott a tech-house irányába néhány Burnski és Dyno track segítségével. Egybetűs barátunkat, vagyis „i"-t az est fő vendége, Kiddo úr váltotta, aki úgy festett, mint Dude aka Nagy Lebowski a rendkívül szimpatikus és barátságos közvetlen stílusával, és megkopott papa papucsával, csak a köntös, no meg a szakáll hiányzott!

Set-je alatt rendkívül nehéz volt eldönteni, hogy ez most 4/4-ed vagy inkább breakz, ezért maradjunk a kettő közti hibridnél! Az ilyen bulikon megszokott tempósabb tech-vonal helyett ő szigorúan a 123 bpm-es tempó környékén maradt, ami egészen jó „húzást" és „groove"-ot adott az általa játszott zenéknek. Hallhattunk tőle Habersham-ot, és a saját munkáiból is szemezgetett, továbbá a szintén producerkedő, de ezen az estén inkább a szórakozást választó Greg Smith track-jeiböl is szelektált.

A táncért persze neki sem kellett könyörögnie, így jóval éjfél után már megalapozott volt a hangulat. Az artical által buliról bulira szállított hitvallást tökéletesen sugallta a Rába-parti helyszín - embereknek értékeset, érdekeset és szórakoztatót nyújtani, ami közösséggé kovácsolja őket, és erre a feladatra nincs jobb eszköz, mint a zene!

Kiddo urat llkrndsz követte a felfűtött zenei katlanban. A kezdő dupla Chase + Status hatására egycsapásra megtelt a tánctér és dühöngővé változott. A pár kezdeti slágeresebb darabot követően pedig csúsztunk bele a sötétségbe némi technoid és gabber cuccal, majd egy kis breakcore mashup-pal koronázták meg a hálás közönség pogóját! Vicces volt látni Moby: Feeling So Real című, kilencvenes évek „proto" jungle diszkójára a 30-asok kaján vigyorát, akikben valószínűleg tinédzser éveiket idézte fel ez a múzeumi darab.

Aztán teljesen problémamentesen visszakanyarodtunk Kiddo és Rocky által a 123-as illetve 130-as tartományba. Külön kiemelnénk a Rocky által játszott Berlin Calling filmzenét Paul Kalkbranner-töl, továbbá a Depeche Mode: It's No Good-ja is megtette a hatását hajnal tájt. Fél öt környékén Kiddo set-jének végén olyan beteg dolgokat hallhatott a nagyérdemű, mint futurebreakz egy kis electro-val és idm-el nyakonöntve.

Hajnali 5-6 óra magasságában záródott a buli, ahonnan hullafáradtan, azonban annál több élménnyel távoztak az artical session szezonális művészei a felkelő nap sugaraiban, amolyan "dúdolj színeset" hangulatban!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

artical 2009.08.05. - 10:07
Legközelebbre bővítjük a játszóteret!!!

www.articalsession.freeblog.hu
225bpm 2009.08.05. - 15:57
Jó cikk az, amiből csak a névelőket érti az olvasó. Coolz dudez goez Rába partz. :P
balage 2009.08.05. - 21:58
Ha nem értesz ehhez a zenéhez kár beleugatnod! Csak mert neked nem jön be, attól más még szeretheti. A beszámoló nekik szól. Biztos te si találsz olyat, ami meg neked jön be. Tartsd már tiszteletben más izlését!