Kiscsillag: online elérhető az Idáig tudom a történetet

2016.04.12. - 13:30 | vaskarika.hu

Kiscsillag: online elérhető az Idáig tudom a történetet

A Quimby Teátruma után itt a Kiscsillag koncertszínházi estje, a Semmi konferencia, melynek előzménytörténete most elérhető a youtube-on Idáig tudom a történetet címmel.

Az ország legnépszerűbb artrock zenekara idén még tovább fejleszti nagyszabású koncertszínházát, és április 26-án az Erkel Színházban mutatja be a Semmi Konferencia című legújabb darabját. Az esten a korábbi, Idáig tudom a történetetből megismert férfi főszereplők mellett - akiket ezúttal is Lovasi András és Leskovics Gábor alakít - olyan művészek tűnnek majd fel a deszkákon, mint a női főszereplő Péterfy Bori, Pásztor Anna, Falusi Mariann, Varga Livius, Likó Marcell és Busa Pista, akik egy-egy izgalmas karakterrel és olyan új dalok előadásával színesítik a Konfereciát, melyek az ősszel megjelenő, legújabb Kiscsillag kiadványra fognak felkerülni.

Most pedig, a zenekar történetében először, online is elérhetővé vált a darab cselekményének előzménye, az Idáig tudom a történetet két részének egész estét felvétele. A Semmi Konferenciát körülbelül tíz évvel megelőző előadásból megismerhetjük Zsuzsa (Péterfy Bori) történetét, aki az események nagy túlélője, a Semmi Konferencián pedig megtudhatjuk majd, hogyan alakult a sorsa a két epizód között eltelt időszakban.

 

"...anya mindig csak ül a konyhában és néz maga elé némán. Néha reggelig ég a villany és úgy megy el munkába, hogy nem is aludt semmit... És ha kérdezem, mi a baj, csak annyit mond: "Semmi." És ha tovább nyaggatom, megint csak annyit mond, hogy semmi és hogy hagyjam és menjek játszani, mert tényleg semmi, semmi, semmi, semmi. És akkor egy nap eszembe jutott, hogy kéne egy konferencia, konferencia a semmiről. A szomszéd Dobán bácsitól jött az ötlet, akinek tetszett az anyu, úgyhogy gyakran átkopogott hozzánk esténként egy kis konyakkal. Utáltam."

Még több infó a Semmi Konferenciáról:

Lovasi András és Földes Eszter:


Leskovics Gábor és Erős Márton:

https://www.facebook.com/kiscsillag/videos/vb.152473354798430/994878223891268/?type=2&theater

Az első olvasópróba és a szereplők:

https://www.facebook.com/kiscsillag/videos/vb.152473354798430/1009004449145312/?type=2&theater

Jegyek:

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/kiscsillag-budapest-erkel-szinhaz-867647/performance.html

http://semmikonferencia.hu

Új hozzászólás