Tavaszi hangverseny csepregi és szombathelyi fúvósokkal a Bartók Teremben

Képgaléria megtekintése2016.04.18. - 00:10 | Sulics Boglárka - Fotók: Szabó Bence Paszkál, Sulics Boglárka

Tavaszi hangverseny csepregi és szombathelyi fúvósokkal a Bartók Teremben

Április 16-án ismételten megtelt a Bartók Terem nézőtere. A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar a hagyományokhoz híven idén is megtartotta szokásos tavaszi hangversenyét, melyen Csepreg Város Fúvószenekara volt a meghívott vendégzenekar.

Az estet a csepregi fúvósok nyitották Iliás Attila vezényletével, egy a csodás akusztikájú teremhez méltó koncerttel. Felcsendült többek között Julius Fucik által írt Sempre Avanti induló illetve az Attila induló is de nem volt hiány a könnyedebb dallamból sem. A zenekar által elutazhattunk a távoli Mandzsúria csúcsaira is. A koncert végén nem maradhatott el a közönség vastapsa, ami igazolta, hogy a próbákba befektetett munka és energia megtérült. A ráadás számban a csepregiek ismét megénekeltették a nagyérdeműt, hiszen a sokak által jól ismert Honvéd banda induló dallama csendült fel.

Kis technikai szünet következett és újra megtelt a színpad zenészekkel: az est a hazai zenekar, a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjével dübörgött tovább. Ők ismert filmek zenéit - többek közt Ben Hur, Twilight, Ghostbusters, Volt egyszer egy Vadnyugat - hozták el. Szólót játszott Éder Rebeka zongorán és Mihályfi Márk trombitán. A koncertet Mészáros Balázs vezényelte. A szombathelyiek koncertje végén sem maradhatott el a vastaps, melyet ők is ráadás számokkal köszöntek meg.

Egy igazán fenomenális esten vehetett részt, aki a Bartók terembe látogatott, akár a zenészek hozzátartozójaként, akár barátként, vagy csak zenekedvelőként. Zenészként a színpadon ülve - először játszva ezen csodás helyen - hatalmas katarzisként volt felfogható az egész est. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás