KDG Gála 2016 a Bartók Teremben

Képgaléria megtekintése2016.04.21. - 00:45 | Büki László 'Harlequin'

KDG Gála 2016 a Bartók Teremben

Április 20-án tartotta a Kanizsai Dorottya Gimnázium hagyományos tavaszi hangversenyét a Bartók Teremben. A gálaesten az iskola kórusa mellett tehetséges, vállalkozó szellemű tanulói is felléptek.

A műsort Balogh Anett nyitotta meg Radnóti Miklós - Himnusz a békéről című versével, majd az énekkar varázsolt vidám, könnyed dalokkal igazi tavaszi hangulatot a terembe. Az est folyamán hallhattunk több irodalmi alkotást is Regős Péter, Cserpnyák Szederke illetve Bíró Bálint tolmácsolásában.

Zenés szólóprodukciókból sem volt hiány: fuvolaszólóval Sulics Boglárka (Bach: Badinerie), zongorán pedig Vincze Miklós (Chopin - E moll prelűd) mutatta meg tehetségét. Az est talán egyik fénypontja Hiroko Iamamoto és Sándor Lilla japán nyelven felcsendülő duettje volt. A közönség számára már jól ismert Holdosi Szabina ismét elvarázsolta hangjával a közönséget. Mezősi Lúcia és Vígh Gergő pedig az Operaház fantomja című musicalből adott elő egy részletet.

Az est folyamán nem csak a zenéé volt a főszerep, hanem a táncé is, hiszen az idén végzős Hollósi Johanna elhozta magával kis néptáncosait, de láthattunk tőle Kalotaszegi táncokat is, Mayer Borbálával, Verrasztó Bálinttal illetve az iskolából tavaly ballagott Poór Bencével kiegészülve.

Már hagyomány, hogy a gálán köszöntik a végzős énekkarosokat illetve zenészeket. A közönség hatalmas tapssal jutalmazta a gimnáziumi évek alatt végzett munkájáért Kaposi Petrát, Jakab Dórát, Joó Tündét, Sándor Lillát illetve a zenészi munkát Holdosi Szabinának és Sulics Boglárkának. A gálán az énekkart és a szólistákat kísérte és vezényelt Kocsisné Körmendi Klára.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Bolláné Gápár Katalin 2016.08.19. - 16:17
Erre a programra G. Hanna meghívott, meghívásának eleget tettem. Utólag értékelve a különféle előadás módokat, nehéz lenne bármelyiket is kiemelni, mert olyan magas színvonalon, életszerűen, mindenkihez szólóan és érthetően, értelmezhetően adták elő a számaikat, amelyekért a nézőktől HATALMAS, viharos tapsokat kaptak elismerésül. Gratulálok ennek a nívós, sokszínű programnak a szervezőinek, kivitelezőinek és ELŐADÓINAK ! Csak így tovább. Jövőre is elmegyek, ha meghívnak. Köszönet érte!