Nemcsak a füstje volt nagy - Egyetemi főzőverseny a Diáknapokon

Képgaléria megtekintése2016.04.21. - 02:00 | Büki László 'Harlequin'

Nemcsak a füstje volt nagy - Egyetemi főzőverseny a Diáknapokon

Az egyetemi gasztrokultúra alapvetése a sör. Ha az van a kajában, már jó! Az egyetemi főzőversenyen volt is házi sörös pörökölt, ám a prímet a sok gulyást és pörit beelőzve a cigánylecsó vitte el!

HIRDETÉS

Nem éppen egy Michelin csillagos (ám ha este van, akkor Michelin nélkül az!!) környezetben, az egyetemi udvaron, és nem is paleó és egyéb "vegabund" kaják készültek az egyetemi főzőversenyen: nehéz étkek rotyogtak komoly gomolytól sújtva a kondérokban. Szem nem maradt szárazon, ruha pedig vagy a kukában, vagy a mosógépben végezte.

Kondér mellett nem jó lakni, főleg, ha fő is benne valami. Márpedig itt komoly hadműveletek zajlottak a gyomor elleni merényletként. Voltak egészen konkrét elképzelések, hogy mi lesz a kajából, ha megfő, ám voltak olyan csapatok is, akik a főzés stádiumaiban módosítottak levesről pörköltre, majd később pörköltről főzelékre... ;) Na jó, ez azért túlzás, de bizony előfordult, hogy a végén nem az jött ki, amit az elején elképzeltek. De azért finom lett, egyszóval nem kőolaj... 

A főzőversenyt Varga Matyiék földrajzos csapata nyerte a cigánylecsóval, másodikak lettek a tesisek chilis babbal, harmadik pedig a Jani-Tibi-Zsolti trió vaddisznó pörkölttel. A különdíjas kondérkaja egy tejfölös csirke zabgombóccal lett.


A jó ebédhez klassz zenéket pörgetett a DJ, a Ricse Ronda lányáért külön respekt, tipikusan "emésztéskönnyítő"! De odavágott az AC/DC, a Kispál, a Republic vagy épp az Ismerős Arcok egy-egy dala is, sőt, ha jól sasoltunk a saslik mögül (persze, hogy csak szójáték), akkor talán egy jó kis Stray Cats rockabilly is fújta a gőzt a kondérforró étkekről. Egyszóval respekt a zenemennek!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás